Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Odotuskertomukset
 

Synnytyskertomukset
 

Synnytyskertomukset
Lähetä oma kertomuksesi
................
Arjessa aiheesta:

Ristiäiskertomukset
 

Harrastuskertomukset
 

TuttiNyt
 

Odottajan päiväkirja
 

Lastensivut
 
Runot ja lorut
 

 

Jalmarin synnytys, positiivinen kokemus

Olin ennalta tietoinen, että se on kivuliaskin ja siltä osin tsempannut itseäni. Synnytys kesti yhteensä 19h 15min. Pitkä aika ja saattaa kauhistuttaa joitakin, mutta kun odotusaika ei ollut helpoin mahdollinen. Kivuliaat supistukset alkoivat jo tammikuulla vaikka laskettu aika oli vasta huhti-toukokuun vaihteessa. Menimme LA illalla klo 21 synnärille, kun säännölliset supistukset olivat jatkuneet 2,5h. Itselläni oli tuolloin vielä olo, että mahtaako tämä nyt olla tätä... Sitä se kuitenkin oli.

Kätilö otti supistus ja syke käyrän ja lääkäri tutki kohdun suun, joka oli hieman auki. Jäimme sairaalaan seurantaan ja minulle tarjottiin uni ja kipulääkettä, joista kieltäydyin, jos saisin nukuttua ilman. Kätilö oli todella mukava ja asiansa osaava. Hän lämmitti minulle ryynipussia selkäkipuihini, onneksi sairaalassa oli sellainen, koska olin jo kotona käyttänyt sitä ja se oli auttanutkin hyvin.

Sain nukuttua n. kello kahteen asti hyvin, jolloin pyysin kätilöä lämmittämään pussia uu delleen. Sain myös unilääkkeen ja kipulääkkeen, joiden turvin nukuin aamu kahdeksaan. Vaikka koinkin etten niitä olisi tarvinnut vaikka supistusten kesto oli pidentynyt ja ne olivat muutenkin voimistuneet. Aamun kätilö ajatteli ensin, että pääsemme varmasti kotiin, kun olen saanut nukuttua niin hyvin supistuksiltani. Supistukset olivat selvästi pidntyneet ja tulleet asteen kivuliaammiksi ja lääkärin tutkiessa minua puoli yhdeksän jälkeen hän toteaa kohdunsuun olevan auki ja kysyy minulta saako synnytystä nopeuttaa kalvojen puhkaisulla, annoin luvan.

Supistukset eivät kuitenkaan tästäkään voimistuneet, joten kätilö pyysi oksitosiinitippaluvan kymmenen jälkeen ja yhdeltätoista jälkeen tiesin jo mitä ovat todella kivuliaat supistukset. Olisin saanut epiduraalin, mutta en halunnut sitä, koska halusin tuntea lapseni syntymisen ja olin valmistautunut kipuun. Puristin mieheni kättä molemmin käsin ja hän kannusti minua yhdessä mahtavan kätilömme kanssa. Se kannustus pelkästään auttoi todella paljon:) Puoli yhdeltä sain parakervikaalipuudutuksen, kun kohdunsuu oli 7cm auki ja se auttoikin hyvin ponistusvaiheessa, joka alkoi kahta minuuttia vaille puoli kaksi. Tuona 7 minuuttina en tuntenut kipua kun vauva syntyi maailmaan. Jälkeisetkin tulivat kivuttomasti. Epistomian tekoa ja pientä repeämää en tuntenut saati niiden ompeluakaan. Tunsin olevani taivaassa, kun lapsi oli sylissäni.

Yhtenä vinkkinä antaisin etukäteisvalmistautumiseen -> älä odota, että synnytys on kivuton.

SYNNYTYS-
KERTOMUKSET

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy