Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Odotuskertomukset
 

Synnytyskertomukset
 

Synnytyskertomukset
Lähetä oma kertomuksesi
................
Arjessa aiheesta:

Ristiäiskertomukset
 

Harrastuskertomukset
 

TuttiNyt
 

Odottajan päiväkirja
 

Lastensivut
 
Runot ja lorut
 

 

Myllärin syntymä...

Olin käynyt Kanta-Hämeen keskussairaalassa rv 39+6 lääkärin tarkastuksessa, kun vatsa ei ollut laskeutunut eikä vauva kiinnitynyt.
Lääkäri teki synnytystapa-arvion ja otettiin röntgenkuvat lantiosta.
Arvion lantion koosta/vauvan mahtumisesta olisin saanut seuraavana keskiviikkona, mutta synnytys lähtikin käyntiin lauantai aamuna vesien menolla kello 05.55 Ulkona pakkasta -24 aaargh.
Sairaalaan soitettuani söimme rauhassa aamupalan ja ilmoitimme tuleville isovanhemmille, että nyt se on menoa, rv 40+1.
Saavuimme sairaalaan 07.30, jolloin kätilö teki sisätutkimuksen ja olin auennut vasta sentin. Supistuksia ei tullut juuri lainkaan.
08.00 menin sydän- ja supistuskäyrälle ja silloin supistukset alkoivatkin tulla 10min välein ihan mukavasti tuntuen.
09.00 pääsin synnytyssaliin ja ammeeseen. Laitoimme veden mukavan lämpimäksi ja sitten lähdin köllimään sinne. Mies kuunteli radiota ja kirjoitteli synnytyspäiväkirjaa. Supistuksia alkoi tulemaan 5-7min välein. Ihan kevyitä vielä.
10.10 menin uudelleen sydänkäyrään...kaikki hyvin.
11.30 lähdimme kanttiiniin kahville ja laskiaispullille. Supistuksia 3-5min välein.
13.30 3cm auki ja kohdunkaula hävinnyt kokonaan. Kävimme kävelemässä sairaalassa vauvalan puolella=) avautuminen tapahtui nopeammin kun olin liikkeessä. Takaisin tultuamme kokeilin makaa sängyllä...ei toiminut minulla, kivut olivat makuulla sietämättömät.
15.20 Supistukset alkoivat jo tuntua kovilta. Keinuttelin keinutuolissa kaurapussi selässä, sillä supistukset tuntuivat ainoastaan alaselässä...huh huh
16.00 kokeilin uudelleen allasta..tulin pois aika nopeasti, kun ei auttanut supistuksiin. Jalat turposivat niin että näytin aivan elefantilta.
Sen jälkeen pyysin epiduraalia, mutta oli viikonloppu ja anestesialääkärillä oli kiire teholla joten jäimme odottelemaan...
16.40 Aqua rakkulat selkään...ei toiminut
16.55 Edelleen 3cm auki ja supistukset kovia ja ottavat selkään.
17.10 Kätilö antaa Petidiinin ja se pisti pään aivan sekaisin, mutta sain nukuttua tunnin ihan kunnolla. Mieskin torkkui.
18.40 Synnytyslääkäri tulee laittamaan kohdunkaulan puudutuksen kun anestesialääkäriä odotellaan edelleen ja supistukst ja jatkuvat kovina ja tulevat 3min välein.
19.00 Kohdunkaulan puudutus ei auttanut. Odottelemme epiduraalia...auts. Antipiootti lähtee tippumaan, kun vesien menosta on kulunut yli 12h.
20.45 Vihdoinkin 4,5h jälkeen anestesialääkäri saapuu paikalle ja laittaa taivaallisen epiduraalin, joka alkaa vaikuttamaan n.20min kuluttua. Nyt kummatkin tulevista vanhemmista nukkuvat hetken aikaa.
21.55 laitettiin synnytystä edistävä tippa tippumaan kovemmalle, jotta synnytys lähtisi etenemään hieman nopeammin. Epiduraali on viennyt kaikki kivut, mutta sitten alkaakin jo ponnistuttamaan.
22.30 Aletaan ponnistamaan...ensin selällään, sitten kyljellään. Se toimi hyvin. klo 22.55 15h 05min jälkeen sylissä oli ihana 10 pisteen poika 3700g ja 50,5cm. Nyt jo 4,5kk vanha ja varastanut vanhempiensa sydämet ihan kokonaan=)

-Vilja-

SYNNYTYS-
KERTOMUKSET

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy