Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Odotuskertomukset
 

Synnytyskertomukset
 

Synnytyskertomukset
Lähetä oma kertomuksesi
................
Arjessa aiheesta:

Ristiäiskertomukset
 

Harrastuskertomukset
 

TuttiNyt
 

Odottajan päiväkirja
 

Lastensivut
 
Runot ja lorut
 

 

Synnytys synnytyspelon viemänä

Oli raskausviikko 37+1.
10. lokakuuta 2003.
Olin ja olen synnytyspelkoinen ja kävin synnytyspelkokeskustelussa jossa tehtiin kirjallinen sopimus kaikesta. Silti kaikki ei aina suju suunnitelmien mukaan...

Synnytys käynnistyi aamulla lapsiveden menolla. Pakkasimme tavarat ennalta laaditun listan mukaan kasseihin, kävimme suihkussa ja lähdimme sairaalaan (K-HKS).
Sairaalassa kätilö ohjasi pieneen vanhanaikaiseen huoneeseen ja totesi että lapsivesi lorisee edelleen (sitä vain tuli ja tuli ja se oli lämmintä). Kätilö koitti samalla kohdunsuuta joka oli pehmennyt, ja olin yhdelle sormelle auki.
Sitten sain vanhanaikaiset sairaalavaatteet ja hervottoman siteen. Siitä meidät ohjattiin synnyttämättömien kodikkaaseen perhehuoneeseen. Siellä kuunneltiin vauvan sydänääniä ja katsottiin supistuskäyrääni. Synnytys oli käynnissä ja supistuksia tuli tiuhaan tahtiin. Supistukset olivat kivuliaita ja sain käsivarteeni petidiini-piikin. Lisäksi sain lämpöisen kaurapussin vatsalleni.

Siirryimme synnytyssaliin. Minut laitettiin tippaan ja odottelimme epiduraalia. Epiduraalin laiton jälkeen oksitosiinia laitettiin tulemaan tipasta ja supistukset kovenivat ja tulivat entistä kivuliaimmiksi. Olin 3 cm auki. Supistuksia tuli 3 min välein.

Epiduraali ei auttanut eikä kipupumppukaan. Sain kohdunkaulaan puudutuspiikin ja samalla oksitosiinitippa laitettiin kiinni. Olin 4-5cm auki.
Sain epiduraalin uudelleen joka helpotti hetkeksi hieman. Olin jo 8-9 cm auki.
Sitten vain odottelimme ja olin kokonaan auki.

Sattui. Menin vessaan istumaan. Tuntui häntäluun kohdalla erittäin painostavalta. Kivut yltyivät entisestään. Vauva kuulemma laskeutui. Ponnistelin kyljellään. Ei tuottanut tulosta.
Minut laitettiin selälleen, jalat tuettiin kahden kätilön kylkiin ja ponnistelin häntäluu kipeänä 42 minuuttia.

3400 g ja 51 cm poika syntyi ja vietiin kiireesti näkemättäni vauvojen teho-osastolle. Vauva ei hengittänyt ollenkaan.

Minä jäin odottelemaan istukan irtoamista. Istukkaa irroteltiin käsin ja samalla paineltiin kovasti kipeää vatsaani. Tunnin kuluttua istukka viimein irtosi. Sain irrottelussa ilokaasua ja meinasin pyörtyä kipuun.

Irrottelun jälkeen huomattiin että olin revennyt todella pahasti ja kaikessa rytäkässä oli peräsuolen sulkijalihakset menneet poikki. Lääkäri soitti tarvittavan henkilökunnan leikkaussaliin ja hoitajat kärräsivät minut sinne nukutettavaksi ja ommeltavaksi.

Heräämöstä minut kärrättiin parin tunnin kuluttua takaisin synnytyssaliin jossa mieheni odotti minua. Siellä odottelimme pääsyä synnyttäneiden osastolle perhehuoneeseen. Sain huoneessamme heti unilääkettä. Poikani näin vasta seuraavana päivänä iltapäivällä.

Koko synnytys kesti 9 h 52 min.
Tuosta ajasta 8 h 10 min oli säännöllisiä supistuksia, ponnistusta 42 min, istukan synnyttämistä 1 h.

Olimme sairaalassa neljä päivää.
Vauva oli teho-osastolla kaksi viikkoa.

Poika-vauva on nyt 5 kk ikäinen, hänet saimme kahden vuoden odottelun jälkeen lapsettomuushoidoilla. Pojalla on maitoallergia, vilja-allergia ja munuaissairaus. Ravaamme yhtenään neuvolassa, lääkärissä ja sairaalassa.

Toissapäivänä ihmettelin missä kuukautiseni viipyvät. Niitä ei ole ollut kahteen kuukauteen!
Ostin raskaustestin ja yllätyksekseni huomasin olevani luomusti raskaana. Nyt odotan sitten toista vauvaa, synnytystraumat mielessäni. Aion taas pyytää ajan synnytyspelkokeskusteluun ja mahdollisesti käydä juttelemassa vielä edellisestäkin synnytyksestäni.

Pelkään kipua, pelkään repeämistä, kammoan synnytysvuodeosastoa. Tahdon taas suunnitellun synnytyksen ja perhehuoneen. Tosin synnytyssuunnitelmiin en enää voi luottaa, mutta kuitenkin haluan sen tehdä toistamiseen koska se tuo minulle turvallisemman olon. Laskettu aikani tulee olemaan lokakuussa 2004.

-äiti 24v, poika 5kk, la 10/2004-

SYNNYTYS-
KERTOMUKSET

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy