Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Odotuskertomukset
 

Synnytyskertomukset
 

Synnytyskertomukset
Lähetä oma kertomuksesi
................
Arjessa aiheesta:

Ristiäiskertomukset
 

Harrastuskertomukset
 

TuttiNyt
 

Odottajan päiväkirja
 

Lastensivut
 
Runot ja lorut
 

 

Ranskan hurmuri

Kuuma heinäkuu Ranskassa. Mies työssä melkein yötä päivää.

Oli maanantai, seurasin esikoisen leikkejä pihalla. Kirjoitin kirjettä ystävälleni koti-Suomeen, tuskailin tilannettani. Torstaina laskettu aika ja vauva yhä laskeutumatta! Käynnistys oli edessä perjantaina, verenpaineen vuoksi. Sehän vasta pelotti, että josko käynnistämään alkavat. Vieraassa maassa ja melkein kieliummikkona!

Mies saapui töistä. Lähdimme ruokakauppaan, tukeuduin ostoskärryihin kun selkäkivut olivat jo kolmatta päivää riesana. Ostoksia autolle vietäessä jouduin jo pysähtelemään ottamaan vastaan voimakkaita supistuksia. Nytkö hän sittenkin syntyy??

Kotona laitoimme esikoisen unille, mies pitkän päivän tehneenä yritti epätoivoisesti pysytellä hereillä ja katsoa kellosta tihenevien supistusten aikaväliä. Kun illalla klo 9 alkoivat supistukset laantumaan hän pääsi nukkumaan. Eikä mennyt kuin puoli tuntia niin johan alkoi tapahtumaan!! Yritin hiljalleen odotella ja menin kylpyhuoneeseen. Lämmintä suihkua vatsan päälle, kävelyä lantio keinuen ees taas kylppärissä, hyräilyä, hyminää...

Klo 10 oli pakko herättää mies: en kestä enää! Tyttö kaapattiin yöasussa autoon, oma kassini mukaan ja sanko syliin. Oli jo niin kovat kivut että oksetti! Vanhalla maasturillamme kaahasi sitten mies 100 km:n matkan sairaalaan. Pakoputki hajosi matkalla ja meteli oli varmasti korvia huumaava, kun sairaalan porteille pääsimme....

Puolilta öin olimme perillä. Pelkoni, etten kielimuurin takia pärjäisi, osoittautui turhaksi. Taisi sairaalan vahtimestarille olla aika selvää, miksi olimme saapuneet, kun mieheni tukemana taaplasin ovesta sisään. Pääsin pyörätuoliin ja nappasin ensimmäisen pienen roskakorin syliini. Oksensin. Niin kipeää teki.

Vessan ja puntarin kautta menin synnytyssaliin. Olin auki 7 cm! Epiduraali taisi olla yleismaailmallinen sana, sain sen melkein viiveettä. Voi sitä onnen tunnetta, taisin nukahtaa kun kivut loppuivat. Ainoastaan pieni kipristely selässä ilmaisi, että jotain oli tapahtumassa. Mieskin nukkui autuaana viereisessä tuolissa. Hoitajat vain käväisivät välillä huoneessa ja kyselivät, mikä oli vointi ja tarkistivat käyrät ja muut. Sain ohjeeksi olla puoli-istuvassa asennossa ja lonkat auki, eli jalkapohjat vastakkain, polvet sivuille. Lapsi saa näin tilaa laskeutua painovoiman vaikutuksesta alaspäin.

Viiden jälkeen heräsin. Ponnistutti niin, että heikompaa olisi huimannut! Esikoisen kohdalla olin niin voimakkaassa epiduraalissa, etten tuntenut jalkojanikaan. Ja nyt tiesin, mitä se "pakonomainen ponnistamisen tarve" tarkoitti.

Tunne oli kamala, mutta samalla mahtava! Hoitaja saapui paikalle mutta totesi vain, etten saa ponnistaa, ennenkuin lääkäri olisi paikalla. Synnytyksiä oli sinä yönä monta samaan aikaan, mutta vain yksi lääkäri päivystämässä. Niinpä laitoin jalat ristiin ja toivoin, ettei vauva sieltä itsekseen pullahda...

Vihdoin, vähän jälkeen puoli seitsemän, tuli lääkäri ja sain luvan ponnistaa. Ensimmäinen yritys meni harakoille, ja ajattelin jo, etten osaa koko hommaa nytkään. Vaan hoitaja taputteli vasaani ja sanoi "Älä ponnista rinnalla, vaan täällä." Ja seuraavan supistuksen tullessahan minä ponnistin. Pää näkyi jo! Uusi supistus ja ponnistus: pää ja olkapäät esillä. Nyt ei enää ponnistuksia, vaan poikamme liukui maailmaan klo 6.54.

Ranskalaiseen tapaan hänet punnittiin ja mitattiin, sitten annettiin rinnalle. Kohahdus kävi salissa kun lukemat ilmoitettiin: 4480g, 55 cm.

Olin revennyt hieman, ja hoitaja ompeli minut. Kun kaikki muut olivat salista menneet, koputti synnytystä hoitanut lääkäri oveen ja kysyi, saako hän tulla hetkeksi. Istahti tuoliin viereeni, silitti poikamme päätä ja sanoi kyyneleet silmissään "Merci."

Ja minä kiitin häntä. Koko synnytystapahtuma oli ollut ihana ja kiireetön.

SYNNYTYS-
KERTOMUKSET

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy