Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Odotuskertomukset
 

Synnytyskertomukset
 

Synnytyskertomukset
Lähetä oma kertomuksesi
................
Arjessa aiheesta:

Ristiäiskertomukset
 

Harrastuskertomukset
 

TuttiNyt
 

Odottajan päiväkirja
 

Lastensivut
 
Runot ja lorut
 

 

Näin "pieni" poikamme tuli maailmaan

Kävin edellisenä torstaina verenpaineen takia tarkastuskäynnillä äitiyspolilla, jossa lääkäri totesi kohdunsuun olevan kaksi senttiä auki ja kaulan hävinneen jo kokonaan. Lekuri arveli, että ei menisi laskettuun päivään asti, kun olen takaisin polilla synnyttämässä. LA olisi seuraavan viikon keskiviikkona eli 6 päivän päästä. Lähdin kotiin odottelemaan ja päätettiin miehen kanssa alkaa tosissaan nyt yrittämään, että se pienokainen tulisi jo meidän luo, kun tilanne oli kerran niin "kypsä" kuten lekuri sanoi. Kävin siis perjantaina saunassa ja yritettiin jopa sitä sillä millä oli sinne mennytkin saada ulos ;)

Sitten sunnuntaiaamuna vielä kertaalleen saunaan ja purkki ananasta päälle, (siitäkin olin lukenut, että edistäisi synnytyksen alkua) niin johan alkoivat supistukset. Ensin vain muutama niin että juuri ja juuri tunnistin ne supistuksisksi (aikaisemmin kun koko raskauden aikana minua ei ollut supistellut, joten en tiennyt oikein miltä se tuntuu). Sitten kello kolmen maissa iltapäivällä totesin, että nämä toistuvat nyt sen verran useasti, että päätin alkaa kirjata niitä ylös. Siinä vaiheessa mentiin 7-8 minuutin välein. Kun pari tuntia oli jo mennyt ja aika vaan lyheni supistusten välissä, tulimme siihen tulokseen, että se on varmaankin menoa nyt ja aloitimme valmistelut.

Tein ruokaa, syötiin mahat täyteen ja sitten käytiin vielä saunassa. Kello yhdeksän maissa illalla en enää jaksanut kierrellä kotinurkissa joten lähdimme äitiyspolille. Siellä meni hetki ennen kuin pääsin käyrään, kun heillä oli juuri ollut kaksi synnytystä. Käyrän jälkeen otin jyväpussin alaselän päälle, joka auttoi jonkin verran supistuksiin ja särkyyn.

Kun jyväpussi ei enää auttanut menin lämpimään suihkuun. Kun sekään ei enää auttanut menin ammeeseen lämpimään kylpyyn. Sitten kun sekään ei auttanut enää oltiinkin jo kahdeksassa sentissä auki ja melkein valmiita ponnistamaan. Jokin lippa oli kuulemma vielä edessä ja kätilö sanoi, että odotellaan josko se supistuksilla väistyisi, mutta ei, joten laittoivat tipalla supistuksia edistävää ainetta. Samalla harjoittelin ilokaasun ottamista. En osaa sanoa auttoiko se vai ei ja kun lippa oli viimein pois tieltä oli aika ponnistaa. Ponnistuvaihe kesti 37 minuuttia jona aikana tippaa lisättiin ja välilihaa jouduttiin jonkin verran leikkaamaan. Olin toivonut, että sitä ei leikkattaisi, muuta kuin jos on pakko ja olen tyytyväinen, että leikattiin, sillä olin itse jo aika väsynyt siinä vaiheessa ja olisin varmasti revennyt pahasti jos ei leikkausta olisi tehty.

Sitten tunsikin kun pää tuli ulos, ihana helpottava tunne. Itkuakin kuului jo vaikka loppukroppa pikkuisesta olikin vielä sisällä. Yhdellä ponnistuksella tuli loputkin kaverista ulos helposti. Sitten vain katsomaan, että mitäs siellä sisälläni onkaan asustellut ja poikahan se oli. Painoa hänellä oli 4330g ja pituutta 53 cm, joten lekurin edellistorstainen painoarvio heitti yli kilon, alakanttiin :)

Kokonaisuutena synnytys oli melko helppo. Synnytyksen kesto tuosta iltapäivän kello kolmesta laskettuna oli noin 13 tuntia, joista noin kello 24 asti sieti vielä ihan hyvin. Kyllähän se sattui, sitä en kiellä, mutta kivun kyllä kesti ilman mitään lääketieteellisiä kivunlievityksiäkin. Suosittelen kaikille ainakin tuota lämmintä suihkua ja ammetta sekä niitä jyväpusseja. Ilokaasusta en osaa sanoa, onko siitä hyötyä. Itsestäni tuntui että en osannut sitä ottaa riittävästi/oikealla tavalla. Ainut hyöty minkä siinä näin oli se, että oli jotain tekemistä.

Nyt ollaan kotona ja vaikka silloin tuntui, että ei ihan heti uudelleen, niin nyt on jo sekin ajatus väistynyt... Niin ihmeellinen pieni poikamme on. :) :) :)

SYNNYTYS-
KERTOMUKSET

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy