Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Odotuskertomukset
 

Synnytyskertomukset
 

Synnytyskertomukset
Lähetä oma kertomuksesi
................
Arjessa aiheesta:

Ristiäiskertomukset
 

Harrastuskertomukset
 

TuttiNyt
 

Odottajan päiväkirja
 

Lastensivut
 
Runot ja lorut
 

 

Pikku Prinsessa

Äitipolilla oltiin huolissaan lievästä raskausmyrkytyksestä, joten synnytys päädyttiin käynnistämään seuraavana päivänä. Hieman sekavin tuntein palasin kotiin ja aloin pakkailla sairaalalaukkua. Hellyydellä pakkasin sen pienen Nalle Puh -puvun jonka huolella olimme sinulle valinneet, oma Puhimme...

Seuraavana aamuna toiveikkaana palasimme laitokselle. Sain kohdunsuulle neljäsosan käynnistävää tablettia, joka melkein heti alkoikin vaikuttaa. Kovia supistuksia alkoi tulla heti jo 5 minuutin välein, ja oli pakko koko ajan pysytellä liikkeessä. Muutaman tunnin jälkeen lääkärin lohduton lausunto oli, että kanavakin oli vielä kokonainen eikä mitään ollut tapahtunut. Mies lähti töihin ja vannotti soittamaan heti, kun jotain tapahtuu.

Koko päivän supisteli säännöllisesti, mutta mitään ei tapahtunut. Illalla olin jo niin loppu, että kätilö passitti miehen kotiin nukkumaan ja minut osastolle yöksi. Sanoi vielä, että täytyy pyytää piikki, jos käynnistyssupistukset ei itsekseen lakkaa.

Menin nukkumaan ja 01.00 aikaan yöllä heräsin koviin supistuksiin. Pyysin yököltä piikin, mutta mitään ei tapahtunut. Nyt se oli sitten menoa! Menin päiväsaliin katsomaan yöchattia, ja 6 aikaan aamulla aloin hiljalleen valua kohti synnytyssalia. Soitin miehelle, että ei mitään kiirettä mutta nyt täällä ollaan jo salissa... Selkään sattui tosi pahasti ja sainkin aquarakkulat. Niiden laittaminen sattui TODELLA! Huusin ja revin tukottain hiuksia, kätilökin totesi ettei se nyt noin kipeää voi ottaa! Mutta ne tosiaan auttoivat ja n.1,5 tuntia olin täysin kivuton. Mieskin tuli parahiksi sairaalaan ja totesi, että näytän voivan tosi hyvin juuri synnyttäväksi...

Aquarakkuloiden vaikutuksen lakattua alkoikin sitten tosi kovat kivut. Olin jo aiemmin päättänyt, etten halua epiduraalia, pelkäsin sen laittamista. Sain paracervikaalin ja samalla kalvot puhkaistiin. Puudutuksen vaikutus lakkasi melkein heti, kun kalvot puhkaistiin, ja samalla alkoi ponnistuttaa kovasti. Ponnistaa ei saanut, koska kohdunsuu ei ollut vielä tarpeeksi auki. Yhtäkkiä saliin marssi lauma kätilöitä ja lääkäreitä, jotka passittivat isän käytävään ja sanoivat laittavansa elektrodit lapsen päähän kohtuun. Lapsen sydänäänet olivat kuulemma olleet monotonisia koko päivän, ja nyt oli syytä olla huolissaan! Olin aivan kuolemanväsynyt ja huolesta sairas! Puolen tunnin väkertelyn jälkeen lääkäri totesi laitteen olevan rikki, mutta helpotukseksi lapsen syke oli taas normaali. Unohtivat sitten poistuessaan kertoa isälle, että saisi palata huoneeseen ja raukka odotteli yksin tunnin huolissaan isien huoneessa!

Nyt ponnistutti jo niin kovasti, etten paikallani pysynyt. Kätilöillä oli meneillään palaveri, ja olin jo aivan hädissäni, että synnytän lapseni yksin! Sitten kätilö tuli ja kielsi edelleen ponnistamasta, kanava kuulemma oli taas paksuuntunut. Yhden supistuksen ajan hän piti sitä sormellaan auki ja meinasin potkaista häntä, niin lujaa se sattui! Sitten yhtäkkiä kätilö sanoi, että nyt saa alkaa ponnistaa. En meinannut uskoa korviani! Aloin ponnistaa ja huusin kuin hinaaja. Paikalle sattui juuri osaston ylilääkäri, joka tuumasi ettei kannata tuhlata energiaa huutamiseen ja samalla sohi sormellaan suutani. Oli vähällä etten puraissut... 9 minuutin ponnistamisen jälkeen vauvamme putkahti maailmaan, maailman kaunein kultakiharainen prinsessa! Strategiset mitat 3680g ja 50 cm. Napanuora oli kietoutunut kaulan ympärille, ja oli muutenkin kuulemma ennätyksellisen pitkä. Muuten kaikki oli hyvin!

Kaikkien jälkipuuhien jälkeen isä kylvetti tytön ja minä menin suihkuun. Tullessani suihkusta minua kohtasi maailman kaunein näky: tuore isä istui kiikkutuolissa katsoen hellästi sylissään nukkuvaa pientä vaaleanpunaista kääröä. Minun rakkani!

SYNNYTYS-
KERTOMUKSET

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy