Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Odotuskertomukset
 

Synnytyskertomukset
 

Synnytyskertomukset
Lähetä oma kertomuksesi
................
Arjessa aiheesta:

Ristiäiskertomukset
 

Harrastuskertomukset
 

TuttiNyt
 

Odottajan päiväkirja
 

Lastensivut
 
Runot ja lorut
 

 

Kaksosten harvinainen synnytys

Raskausviikoja oli 34+5 kun illalla meni lapsivedet kotona nukkumaan mennessä. Sairaslomalla olin ollut jo useita viikkoja koska kohdunnkaula oli lähes kokonaan hävinnyt kaksosraskauden vuoksi. Lähdimme siis sairaalaan katsomaan ainoastaan, onko kaikki kunnossa.

Synnytysosastolla minut tutkittiin ennen kuin pääsin varsinaiseen synnytyssaliin. No, kohdunsuu oli jo 5 cm auki joten emme lähteneet yhtään liian aikaisin. Supistuksia minulla ei ollut vielä tässä vaiheessa yhtään. Kun minut laitettiin kiinni monitoreihin, niin pian sen jälkeen alkoivat supistuksetkin tulla.

Minut siirrettiin synnytyssaliin ja emme kauan ehtineet siellä olla kun supistuksia tuli todella tajaan ja olivat erittäin rajuja. Kun pyysin jotakin kipuun ilokaasun lisäksi sain aquarakkulat ja ja samoihin aikoihin kätilö kokeili että kohdun suu on 7 cm auki. Lääkäriä pyydettiin antamaan minulle kohdunkaulanpuudutetta. Kun hän tuli muutaman minuutin kuluttua valmiina antaamaan puudutteen ja kokeili ikohdunsuuta, hän totesi että tämä on täysin auki, ponnistuttaako, johon vastasinkin, että vähän.

Alettiin siis tositoimiin. Vauva a:n kalvot olivat siis puhjenneet jo kotona, joten niitä ei tarvinnut enää puhkaista. A:n syntymä oli täysin normaali alatiesynnytys. Heti kun tyttö oli minulle näytetty, hänet vietiin keskoskaappiin ja keskolaan. Sitten aloitettiin vauva B:n synnytys. Kalvot puhkaistiin. Lapsivettä oli niin että lääkärikin sai osansa.

Tästä eteenpäin kaikki menikin sitten aivan päin mäntyä. Vauva oli tulossa kohdusta ulos pää, jalat sekä kädet edellä. lääkeri yriti kääntää alapäästä laittamalla käden kohtuun. Sattui niin ettei sitten ikinä. Kääntäminen ei onnistunut ja kaiken lisäksi napanuora luiskahti ulos. Nyt lääkäri piti napanuoraa sisälläni ja yritti kääntää vauvaa. Jossakin vaiheessa vauvan sydänäänet heikkenivät niin että tuli päätös hätäsektiosta. Olin kiinni monissa piuhoissa ja minua ei saatu irti. Kolmesti kuulin lääkärin sanovat että nyt on jo kiire.

Lopulta mieheni repäisi kaikki johdot irti ja siirsi minut toiselle pedille joka oli n.10 cm korkeammalla kuin se peti jossa olin. Koko tämän aikaa lääkäri piti kättään sisälläni, jotta napanuora pysyisi sisällä. Vihdoin pääsimme leikkaussaliin. Leikkaussalista muistan vielä sen kun lääkäri käski vielä muutaman kerran ponnistaa (tuloksetta). Minut nukutettiin ja heräsin n. klo 6 heräämöstä. Myöhemmin lääkäri kävi kanssani juttelemassa ja sanoi että ei paljon enempää olisi voinut mennä pieleen. Kiire oli leikkaussalissa niin kova että käsiään he eivät ehtineet pestä. Vauvaa, joka oli muuten poika, jouduttiin elvyttämään n. 5 minuuttia jonka jälkeen oli alkanut hengittää itse.

Laitokselle tutustuessani olin kysynyt, kuinka yleistä on että kaksoset syntyvät toinen normaalisti ja toinen sektiolla ja minulle vastattiin että erittäin harvinaista. Olin sulkenut siis tämän ajatuksen pois mielestä ennen synnytystä.

Tyttö painoi 2050g ja oli 43 cm pitkä apgar 8-8-9 ja poika painoi 2720g ja oli 47cm pitkä apgar 1-3-5. Synnytyksestä ei jäänyt kammoa vaikka se oli mitä oli. Neuvona antaisin toisille synnytyksiin, että menee sinne avoimin mielin.

SYNNYTYS-
KERTOMUKSET

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy