Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Odotuskertomukset
 

Synnytyskertomukset
 

Synnytyskertomukset
Lähetä oma kertomuksesi
................
Arjessa aiheesta:

Ristiäiskertomukset
 

Harrastuskertomukset
 

TuttiNyt
 

Odottajan päiväkirja
 

Lastensivut
 
Runot ja lorut
 

 

Toinen prinsessani

iRv 39+2, 25.12.2002 kello 10.04 syntyi 9 pisteen tyttömme, neljän tunnin työn jälkeen. Hän painoi 2835g ja pituutta oli 46.5cm.

24.12 noin kello 21.00 päätimme että varmuuden vuoksi olisi lähdettävä käymään sairaalalla, kun alaselässäni oli jo jonkin aikaa tuntunut lievää aaltoilevaa kipua. Esikoisenihan syntyi 2h ja 10min ilman suurempia kipuja. Soitimme mieheni äidin meille, kun esikoisemme nukkui jo.

Sairaalassa kone ei näyttänyt supistuksia, ja kohdunkaulan tilannekkin oli sama kuin edellisenä päivänä, jolloin olin kontrollikäynnillä polilla. Tosin lääkäri sanoi silloin, että hän saisi synnytyksen käyntiin tekemällä ronskimman sisätutkimuksen, jos haluamme. Harhauduin asiasta. :)

Päätimme kumminkin jäädä yöksi varmuuden vuoksi kun kulkeminen kodin ja sairaalan välillä oli hankalaa. Tarkoitus oli, että aamulla käynnistetään, jos mitään ei tapahdu sitä ennen. Yritimme meiheni kanssa nukkua ylitäytetyllä vesipatjalla. Huonolla menestyksella vaikka olin valvonut jo edellisenkin yön melkein kokonaan.

Aamulla kolmen aikaan alkoi jalat puutua ja alaselässä tuntui epämukavalta. Päätin käydä kakalla. Olo helpotti vähäksi aikaa.

Kuuden aikaan alkoivat kivuliaat tuntemukset etureisissä ja alaselässä. Käveleminen auttoi. En osannut tulkita niitä supistuksiksi kun kestivät vajaan puoli minuuttia ja kävin taas kakallakin. Tosin nyt ei helpottanut.

Yökkö tuli laittamaan käyrille sänkyyn. Tuskaa! Kone ei näyttänyt yhtään supistusta. Yökkö oli unohtanut sanoa aamuvuorolaiselle että olen käyrillä, joten olin tunnin.

Kun pääsin pois menin taas kakalle. Epätoivo valtasi minut. Olin turhautunut ja itkuinen. Ajattelin että, jos sisällä ei ole mitään tapahtumia niin voivatko ilmavaivat olla näin kivuliaita.

Yritin syödä aamupalaa, vaikka ei oikeen maistunutkaan ja paikallaankaan ei voinut olla. Kätilö tutki tilanteen sen jälkeen ja onneksi kohdun suu oli melkein kokonaan auki. Sain lämpimän jyväpussin alaselkääni ja se tuntui hyvältä. Kätilö laittoi kaikki tavarat valmiiksi. Päätimme että puhkaistaan kalvot.

Kätilö laittoi anturin vauvan päähän ja ihmetteli, että tuntui siltä kuin kalvoja ei olisi enää ollutkaan. Vettäkin tuli vain muutama tippa. Silloin en enää tuntenut supistuksia. Kohtu oli väsähtänyt ja vajaan tunnin odottelujen jälkeen laitettiin tippa. Kätilö joutui useamman kerran lisäämään annosta.

10.00 pääsin vihdoin ponnistamaan. 10.04 syntyi toinen tyttömme. Vaikka minusta tuntuikin siltä, että peräsuoli sieltä ensin tulee.

Mieheni katkaisi napanuoran. Sain vauvan hetkeksi rinnalleni. Mieheni meni seuraaman kylvetystä sillä aikaa kun synnyttelin istukkaa. Kätilö yritti auttaa vetämällä napanuorasta, mutta se katkesi. Verta roiskahti joka puolelle. Onneksi ei sen vakavampaa. istukka syntyi lopulta 11 min vauvan syntymän jälkeen.

Sain kapaloidun tyttöni, jolla oli tonttulakki päässä, ja pääsin imettämään. Sitten juotiin mieheni kanssa kahvia ja tutustuttiinuuteen perheenjäseneemme. Olin tipassa edelleen kun kohtu supistui liian laiskasti.

Puolelta päivin pääsimme osastolle ja mieheni lähti kotiin esikoisemme luo.

SYNNYTYS-
KERTOMUKSET

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy