Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Odotuskertomukset
 

Synnytyskertomukset
 

Synnytyskertomukset
Lähetä oma kertomuksesi
................
Arjessa aiheesta:

Ristiäiskertomukset
 

Harrastuskertomukset
 

TuttiNyt
 

Odottajan päiväkirja
 

Lastensivut
 
Runot ja lorut
 

 

Toukopojan syntymä

iOlin jo melkein parin viikon ajan käynyt yliaikaiskontrolleissa, ja niinpä olin taas menossa. Aamu oli jo sen verran lämmin, että hiki pinnassa puskin sairaalan mäkeä ylös. Olin edellisenä iltana valvonut pidempään, ajatellen että ehdin tässä vielä hyvin nukkua, kun ei vauvaa kuulu. Aika oli varattuna klo:9.00.

Vuoroni tuli, ja taas ne samat rutiinit. Käyriin makaamaan puoleksi tunniksi, ja sitten eri näytteitä. Hoitaja käski mennä odottamaan odotustilaan, sillä lääkäri tutkisi vielä.
Odotin, ja kohta lääkäri jo kutsuikin. Verenpaineet olivat kohonneet 144/88:aan. Pari viimeistä päivää ollut hivenen huono olo. Ultrattiin, ja lääkäri päätti, että nyt käynnistetään. Jaahas, selvä ja ei kun miehelle soittamaan. Mies oli töissä, ja lupasi lähteä kahdentoista aikaan ja samalla hakea sairaalakassini kotoa. Pääsin osastolle, vaihdoin sairaalavaatteet päälle, ja sitten mieskin jo tuli.

Lääkäri tuli tekemään tutkimuksen ja samalla laittamaan pillerimurusen kohdunsuulle. Sanoi vielä lähtiessään, ettei tämä yleensä käynnisty yhdestä laitosta, että seuraava laitetaan neljän tunnin päästä. Silloin kello näytti 13:a. Ja taas käyriin. Klo14 tuntui jo siltä, että kai tämä tästä lähti käyntiin, tuntui polttavia supistuksia.

Päätin mennä suihkuun klo15 jotta olo helpottuisi. Kauaa ei voinut olla, suihku kun oli niin pieni, että hyvä kun ison mahan kanssa pääsi kääntymään. Lähdettiin alas kahvilaan, ja mies ulos tupakalle. Siellä sitten kärvistelin penkillä heiluen, kun supistukset tulivat.

Takasin paaluu osastolle, ei niin vain käynytkään. Supistukset tulivat kolmen minuutin välein ja repivät selkää.
Takaisin tultaessa join mehua, ja yritin istua keinutuolissa. Sitten tunsin että oksettaa. Menin takaisin huoneeseen, vessaan ja oksensin. Kätilö tuli samalla ja laittoi käyriin makaamaan. Mies istui vieressä.

Klo 21 pyysin jo kipulääkettä, sattui jo suhteellisen paljon. Kaikki kipu oli selässä. Klo 22 kätilö kärräsi pyörätuolissa alakertaan synnytyssaliin. Mies jäi ulkopuolelle, soitettuaan ensin äidilleni, että hän tulisi. Mies ei pystynyt enää katsomaan kipuani, katsottuaan kyyneliäni viimeisen parin tunnin ajalta.

Tuntui että kaikki helpottui, kun pääsin synnytyssaliin. Mukava kätilö tarkasti tilanteen, vähän vajaa 4 cm auki. Ei vielä epiduraalia. Ilokaasua sitten vetelin keuhkot pulleina, ja veihän se kivulta terävimmän kärjen pois. 23.00 aikoihin odottaessa anestesialääkäriä, laitettiin tippa, puhkaistiin kalvot, ja niin lapsivesi hulahti ulos. Puoli tuntia myöhemmin makasin täysin rentoutuneena, epiduraali saatuna, silmät puoliummessa. Höpöttelin äidilleni niitä näitä, ja makasin lämpimän peiton alla.

Yhtäkkiä klo 2.10 tuntui valtava paine. Kätilö hälytettiin paikalle, ja tutkittuaan, sanoi, että älä laita yhtään vastaan. Minä kun en tajunnut, että nyt tulee ponnistus, vaan pidättelin. Sen sanottuaan, minä annoin periksi. Ponnistin enemmän kuin hengitin. Toinen kätilö tarvittiin avuksi, muuten olisin potkaissut oman kätilöni kumoon, jalkani kun otti tukea kätilön kyljestä. Tuntui, että kätilö hoki ikuisuuden, hyvä hyvä, pää näkyy. Sitten ponnistin, ja tunsin kuin vauva solahti ulos. Poika,äidin pieni poika. Poika nostettiin rinnalle, jossa heti tutki isoilla silmillään.

Poika nostettiin pestäväksi ja mitattavaksi. 51cm ja 3740g. Yön ensimmäinen vauva, sanoi kätilö. Kaksi tikkiä ompeli, pieni pintahaava kun oli vain tullut. Mieskin saapui huoneeseen ja sai pojan syliin. Ponnistusvaiheeksi kirjattiin 11min.
Pääsin suihkuun, ja saimme syödä. Sitten mies lähti kotiin, ja me vauvan kanssa osastolle. Kello näytti 4.30 ja katsoin ulos, heräävään kaupunkiin, uutena ihmisenä...Äitinä.

toukopojan äiti

SYNNYTYS-
KERTOMUKSET

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy