Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Odotuskertomukset
 

Synnytyskertomukset
 

Synnytyskertomukset
Lähetä oma kertomuksesi
................
Arjessa aiheesta:

Ristiäiskertomukset
 

Harrastuskertomukset
 

TuttiNyt
 

Odottajan päiväkirja
 

Lastensivut
 
Runot ja lorut
 

 

Sunnuntain lapsi

Minua oli jo supistellut kokonaisen viikon. Odotin syntymääsi. Tulppa oli jo mennyt tiistaina ja lääkärissä keskiviikkona todettiin vain, että kyllä se kohta syntyy, kun supistelut on noin voimakkaat. Kävin torstaina sairaalassa, koska oli sellainen olo, että lapsivettä lirahtelee. Tutkimuksen jälkeen todettiin, että kaikki on ok,paitsi ettet reagoinut liikkein mihinkään, nukuit. Minut laitettiin rasituskokeeseen, että nähtäisiin reagoitko sinä. Testi meni hyvin ja liikuit. Pukiessani vaatteita tunsin taas tutun holahduksen ja lapsivettä valui jalkojani pitkin. Jouduin jäämään sairaalaan osastolle, koska kohdunsuu oli vielä kiinni.

Perjantaina tutkimuksessa kohdunsuu oli auki 2cm. Supistuksia tuli ja meni, mutta ne eivät jatkuneet. Sydänkäyrää seurattiin tasaiseen tahtiin. Kaikki oli kunnossa kunhan vain supistukset voimistuisivat...

Lauantai:Lääkäri totesi että synnytys käynnistettäisiin. Menimme alas synnytyssaliin ja minulle laitettiin tippa käteen. Poltot alkoivat voimakkaina ja tarvitsin aika alussa ilokaasua jo. Kätilön vaihtuessa alkoivat vaikeudet. Supistelut laantuivat, kohdunkaula ei auennut. Kätilö oli aivan väärä minulle. Hän meinasi passittaa mieheni kotiin, kun tämä jännitti synnytystäni ja hänellä oli lämpöä 37,5. Hänellä ei ollut alkavaa flunssaa - vain jännitystä! Kätilö oli muutenkin töykeä eikä ehtinyt vastata kysymyksiini, vaan lähti aina huoneesta pois kiireisiin vedoten.

Kello 00.00 kätilö totesi, että epiduraali laitettaisiin. Se helpotti oloani ja avautuminen nopeutui. Kello 3.00 olin jo 8cm auki - kohta saisin ponnistaa. Epiduraalin jälkeen en päässyt vessaan, vaan kätilö käski päästää sänkyyn, enkä kasvatuksestani ym. seikoista johtuen saanut sitä tehtyä, vaan pyysin potan ja sainkin sellaisen kätilön happaman naaman kanssa. Sain jo luvan alkaa ponnistelemaan ja kätilö lähti huoneesta juuri kun oli tunne, että nyt en uskaltanut ponnistaa. Mieheni nukkui ja kätilöä ei kuulunut. Kun vihdoin hän tuli, miehenikin heräsi ja tuli apuun. En saanut enää voimakkaita supistuksia ja kätilö uhkaili minua imukupilla. Sanoi että hän hakee kohta lääkärin ja imukupin, jos en ponnista ja se sattuu!! Mutta supistukset hiipuivat.

Lääkäri tuli ja asetti imukupin ja käski löytää voimaa ja ponnistaa, käski tulla vihaiseksi, mutta ihme ja kumma minusta ei löytynyt vihaisuutta, vaan olin rauhallinen. Supistuksia voimistettiin lääkkein ja kahdella kevyellä imulla tulit maailmaan. Olit kympin poika, sunnuntaiaamun lapsi. Synnyit klo 5.42. Takana oli rankka yö, joka unohtui, kun sain sinut syliini. Sen muistan, ettei kätilö onnitellut vaan parsi minut ja lähti. Seuraavalla kerralla, jos luoja suo, että saamme vielä sinulle sisaruksen, vaihdan heti alussa kätilöä, jos kemiat ei sovi yhteen.

Nim.äitisi

SYNNYTYS-
KERTOMUKSET

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy