Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Vakuutukset
Vaipat
Vaatteet
Tarvikkeet
Vaunut ja kantovälineet
Turvaistuimet

Tuotearviot


Perhe-elämää
   

Parhaat linkit
   

 

Pikkuprinsessan matka maailmaan

9.12.2002 Äitipolilla käynti aamulla yliaikaisuuden takia. Ajattelin pääseväni vielä kotiin kun ei ollut tietoakaan supistuksista, mutta lääkäri-setä sanoi, että jään sairaalaan yön yli koska aamulla sitten käynnistellään!

Tylsää oli: Ravasin rappuja, kävin euromarketissa ostamassa ristikon... Tein kaikki kevätjuhlaliikkeet ilman tulosta...ei vieläkään ainuttakaan supparia!

Illalla joskus 22 aikoihin lähetin miehelle viestin, että kyllähän tässä nyt vielä kotona vois ihan hyvin olla... Mies soitteli ja juteltiin aika tovi kun kumpikin oli tylsistynyt!

Sain joskus klo 23.30 unettavan lääkkeen, jotta saisin nukutuksi ennen koitosta, joka alkaisi seuraavasta aamusta...

Tästä alkoi neidin nopea maailmaantulo:

Klo 01.30 (eli tiistain puolella 10.12. oltiin jo) heräsin kovaan kipuun selässä. En oikeen paikallani meinannut pysyä.
Soittelin kätilöä paikalle klo 02.00. Kätilö katsoi kohdunsuun tilanteen ja käyrillä oltiin hetki: tuloksena oli että vasta 2 cm auki ja supparit vielä epäsäännöllisiä. Höh...
Sovittiin että käyn suihkussa jne. ja kätilö tulee uudelleen siinä kolmen maissa.

Suihkussa yritin parhaani mukaan rauhoittua, mutta nyt tuntui siltä, että supistukset kovenee eikä väliä ole ollenkaan. Menin huoneeseen takaisin ja kirjaimellisesti konttasin lattialla, kun en muutakaan voinut!

Klo 02.45 kätilö tuli uudelleen ja taas katsottiin kohdunsuu: 5cm auki eikä supistuksissa ns. väliä. Kätilö kysyi, että kävelenkö saliin vai mennäänkö sängyllä ja koska tiesin, että sali oli 3.kerrosta alempana, niin päätin, että itse en pysty kävelemään sinne.
Matkalla synnytyssaliin puhuttiin (sen minkä pystyin) kivunlievityksestä ja sanoin haluavani epiduraalin. Ssian piti olla sillä selvä! Luonto kuitenkin puuttui asiaan omalla tavallaan...

Klo 03.00 päästiin saliin ja kävin vielä vessassa, josta kätilö haki mut pois, kun en itse päässyt. Hetimiten katsottiin kohdunsuu: 9 cm auki... Siihen jäi epiduraalit!

Klo 03.15 Kalvot puhkaistiin ja kätilö ehti sanomaan, että älä sitten vielä ponnis.... Minähän totesin, että varmasti ponnistan, kun en muutakaan voi!
Kätilö tutki tilanteen ja sanoi, että täysin aukihan tämä jo on että siitä sitten vaan!
Muistan että taisin hiukan kätilöä potkaista siinä tohinassa ja huusin. Kätilö ja avustaja tsemppasivat todella hyvin. Lisähappea piti hengittää ponnistusten välissä kun meinasi henki loppua, paitsi etten kyllä sitä lisäilmaa paljoa saanut kun uusi ponnistus tuli heti edellisen perään.
Tuntui, ettei se likka tule sieltä ollenkaan maailmaan ja syykin selvisi: avotarjonta. Eli pieni eppari piti tehdä, jotta vauva pääsisi tulemaan!

Klo 03.47 12 minuutin ponnistusvaiheen jälkeen tyttö oli maailmassa:3100g ja 49cm ja hattu 34,5 cm. Pisteet 9/9! Avotarjonta ja nyrkit ulkona ennen hartioita =).

Klo 03.55 oli jo jälkeisetkin tulleet. Pari tikkiä piti laittaa, mutta eipä tuolla ollut merkitystä sen verran sekaisin olin.

Eli synnytyksen kokonaiskestoksi alusta loppuun tuli 2 tuntia ja 25 min. Ja tosiaan mitään lievitystä en kerennyt ottamaan. (En edes ilokaasua.)
Synnytyksestä jäi positiivinen mieliala,vaikka aika "raju" olikin! Kätilö ja avustaja olivat aivan mahtavia: tuntui, että he itsekin synnyttivät mun kanssa! Kätilö kävi myös heti läpi synnytyksen mun kanssa ettei mitään jäänyt selvittämättä! 
Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!