Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Odotuskertomukset
 

Synnytyskertomukset
 

Synnytyskertomukset
Lähetä oma kertomuksesi
................
Arjessa aiheesta:

Ristiäiskertomukset
 

Harrastuskertomukset
 

TuttiNyt
 

Odottajan päiväkirja
 

Lastensivut
 
Runot ja lorut
 

 

Pieni poika syntyi käsi poskella

Laskettu aika oli lauantaina, eikä mitään ennakoivia oireita ollut. Koko raskausaikana en ollut huomannut edes yhden ainoatakaan harjoitussupistusta. Laskettuna päivänä siskoni vei minut sitten "synnytyksenkäynnistyskävelylle", mutta silläkään reissulla ei muuta tapahtunut kuin hengästyminen.
Sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä en saanut oikein nukutuksi, vaikka väsytti kovasti, niinpä katselin yöllä puolella silmällä telkkaria, kunnes tuli valtava pissahätä ja kuului outo napsahdus masusta. Kävin vessassa ja toimitin hätäni, mutta pöntössä vain lirisi.Lapsivesi!
"Nyt se taitaa tulla!" huutelin vessasta ja mies hyppäsi ylös ja alkoi hätäisenä etsiä kassiinsa tarpeellisia tavaroita. Tunnin verran pakkailtiin ja lähdettiin kohti sairaalaa. Autossa tuli ensimmäinen supistus. Eipä tämä nyt niin kipeetä tee, ajattelin siinä vaiheessa.

Sairaalassa oli kova ruuhka, emmekä päässeet edes "seurantahuoneeseen", vaan odottelimme aulassa huoneen vapautumista.

Lopulta päästiin huoneeseen, käyräpiirturiin kiinni ja istuskelin keinutuolissa, vieläkään ei tuntunut pahalta. Tunnin päästä olo oli jo tuskainen, äkkiä jotain kivunlievitystä!
"Täällä ei ole mahdollista antaa puudutusta, mene suihkuun", kätilö ehdotti.
Roikuin kuumassa suihkussa puolisen tuntia ja lopulta luulin, että taju lähtee, pakko päästä pois ja pitkälleen, kyljellään sikiöasennossa oli paras olla. Supistuksia tuli lähes tauotta, yksikään synnytyssali ei ollut vapaana! Huusin tuskasta, vaadin puudutusta. Lopulta aamuseitsemältä vapautui synnytyssali! Kokovartalopuudutus tänne ja äkkiä, huutelin jo ovelta. Kunnes paljastui, että nukutuslääkäri on keisarinleikkauksessa ja tulee, jos kerkiää...
"Ime sitä kaasua vaan", tyly kätilö ilmoitti. Mies oli melkein jo vaatimassa kätilön "päätä vadille".

Lopulta lääkäri tuli klo 8.45 paikalle, laittoi puudutuksen ja tuntui, että olin taivaaseen pääsyt, kun puudutus klo 9 tehosi. Hetken päästä alkoi tuntumaan, että "iso hätä" on tulossa ja kutsuttiin kätilö.
"Voi alottaa pikkuhiljaa ponnistella, niinkuin tekisit isoa kakkaa", kuului kätilön neuvo. Ponnistin pari kertaa kyljelläni, mutta tuntui, etten saa voimaa tarpeeksi, joten lopulta olin puoli-istuvassa asennossa ja heti alkoi tapahtua. Ponnistin ja ponnistin, kunnes kätilö käski lopettamaan, lääkäri kutsuttiin paikalle, vauvan sydänäänet laskivat.
"Jos otettaisiin verinäyte", ehdotti kätilö.
"Ei mitään näytteitä, tuokaa imukuppi ja HETI!" lääkäri komensi.
Samantien tuli kätilöt molemmin puoli jalkojani ja sitoivat ne kiinni telineisiin, silmäkulmassani vilahti hirvittävän näköinen kapistus; imukppi.
"Ette varmasti työnnä muhun tollasta!!!" kerkesin sanoa, mutta silmänräpäyksessä oli imukuppi paikoillaan. Koeveto; pää seuraa ja eikun ponnistamaan kaikin voimin. Enää tuskin edes tunsin tarvetta ponnistaa, mutta pelko vauvan puolesta sai toimimaan ja lähestulkoon apinanraivolla ponnistin aina käskystä. Hetken päästä tuntui valtava helpotus, kun vauva ikäänkuin solahti ulos. Näin pienen pepun ja isot kivekset.
"Poika, mitä mä sanoin, poika se on!" Sitten tuli itku. Mieskin alkoi ihan ääneen nyyhkyttää ja tärisemään, kauhusta kankeena katsonut vierestä ja puristanut minua kädestä koko ponnistuksen ajan.
"Täällä oli herralla käsi poskella, siitä ne sydänäänet ilmeisesti laski", sanoi kätilö, mutta se ääni tuntui tulevan jostain kaukaisuudesta. Pieni miehenalku makasi vatsani päällä nyrkki tiukasti vieläkin poskea vasten ja otsa rypyssä raotteli toista silmää auki. Ja kyyneleet virtasi pitkin poskia minulla ja miehellä, muu maailma oli sulkeutunut ympäriltämme, kun ihastelimme pientä poikaamme, joka näki päivänvalon maanantaiaamuna klo 9.49.

Maanantaimiekkosen äiti

SYNNYTYS-
KERTOMUKSET

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy