Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Odotuskertomukset
 

Synnytyskertomukset
 

Synnytyskertomukset
Lähetä oma kertomuksesi
................
Arjessa aiheesta:

Ristiäiskertomukset
 

Harrastuskertomukset
 

TuttiNyt
 

Odottajan päiväkirja
 

Lastensivut
 
Runot ja lorut
 

 

Pikkuprissi tuli maailmaan

Oli perjantai-ilta, mies töissä yhteentoista ja tulevan isoäidin kanssa lähdettiin koiran kanssa pelastusetsintäharjoituksiin. Laskettu aika oli maanantaina ja meikäläinen ajatteli että josko tämä yhtään pistäisi vauhtia. Kolme tuntia sitä sitten käveltiin metsässä "kadonneita" ihmisiä etsimässä ja löydettiinkin. Hain miehen töistä ja totesin vaan kotona että aika hassu olo, kauheen pirtee vaikka oli metsässä jo hikoillut.

Valvottiin siinä aika pitkään ja juteltiin. Vähäsen supisteli silloin tällöin mutta sitä oli tehnyt jo viikon verran että en sitä noteeraanut sen enempää. Yhdeltä yöllä tuli kauhee pissahätä ja se olikin sitten lapsivesi joka meni. Tosin en tajunnut sitä itse, luulin vaan että pissaa tuli. Limatulppa irtosi myös silloin. Soitin sitten yöllä sairaalaan ja käskivät tulla aamulla näyttämään.

Yöllä sitten supisteli 10-20min välein ja olin aamulla jo ihan varma että jes, tänään se syntyy. Kohdun suu oli vasta sormelle auki ja meidän passitettiin sairaalasta kotiin. Illalla kuuden aikoihin mentiin sitten uudestaan. Koko päivän oli supistellut aika kovastikin ja väli oli n. 10-15 min. Kohdunsuu oli auki 3cm!!! Vasta niin vähän. Minut kuitenkin otettiin sairaalaan sisälle. Kiva yllätys oli että kaverini oli saanut pojan ja tuli sitä meille näyttämään, pojalla oli ikää alle tunti. Se kyllä tsemppasi jatkamaan kun näki mitä oli tulossa. Meitä odotti jo yhteinen sairaalahuonekin. NO, yö meni siinä torkkuessa ja televisiota katsellessa. Supistukset oli kivuliaita ja voimakkaita.

Sunnuntai-aamuna päästiin jo synnytyssaliin ja ajattelin että jes, nyt päästään jo tositoimiin. Kätilökin sanoi että kyllä ennen puoltapäivää vauva on jo sylissä. Tunnit kului ja supistukset muuttuivat aina vaan kivuliaimmiksi.Mikään ei oikein auttanut. Epiduraalia jossain vaiheessa tarjottiin ja sanoin että hetken vielä jaksan. Kun sen sitten olisin halunnut totesivat vaan että ei enää, kohta ponnistetaan jo. Avautuminen oli kestänyt jo tuskallisen pitkään, puolenpäivän aikoihin taisi olla 8cm. Kätilö yritti siirtää kalvoja sivuun, mutta se sattui niin että taisi kätilökin saada tuntea tämän neidin jalkavoimat ;)

Kahdelta alettiin ponnistamaan, ensin jakkaralla mikä oli maailman huonoin asento olla. Sitten sängyllä mikä sekin oli huono mutta parempi. Miehen kanssa yhdessä ponnistettiin ja ponnistettiin. Supistuksia lisättiin tipan kanssa ja se vei minulta ponnistamishalut kokonaan kun sattui sen verran paljon. Käskin pienentämään tippaa ja sainkin tahtoni läpi. Jostain paikalle tuli toinenkin kätilö ja sain molemmille jaloille tukea kun miestä en yläpäästä halunnut pois päästää. Siinä sitä ponnistettiin taas, pikkuhiljaa alkoi tulosta syntyä eli päätä alkoi kuulemma näkymään. Mulle sanottiin että jos kolmesti ponnistat yhden supistuksen aikana niinhyvä on. Minä sitten ajattelin että jos tuplaan tuon niin syntyy nopeammin. Kello 15.55, mies sanoi että nyt tuli pää ja koko muksu, poika!

Jälkeenpäin mulle kerrottiin että lääkäri oli seissyt oven takana imukupin kanssa valmiina odottamassa. No, häntä ei sitten tarvittu. Tuli kuitenkin tikkejä laittamaan. Niitä sitten tulikin ihan kiitettävästi. Epparin lisäksi tuli repeämä.

Poika oli maailman suloisin nappisilmä. Yhdessä isän kanssa käytiin hänet pesemässä ja pukemassa. Itsellä oli hyvä vointi heti synnytyksen jälkeen, kävin suihkussa ja sain puhtaat vaatteet. Sitten tämä pieni perhe sai vielä jäädä tarkkailuhuoneeseen lepäilemään, vieraitakin kävi eli uusi mummi ja miehen perhe ja vauvan kummisetä. Osastolle menimme kahdeksan illalla ja sitten nukuttiinkin hyvin. Poika nukahti kymmeltä, imi rintaa kolmelta ja heräsi vasta aamulla seitsemältä. Kotiin pääsimme jo keskiviikkona.

SYNNYTYS-
KERTOMUKSET

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy