Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Odotuskertomukset
 

Synnytyskertomukset
 

Synnytyskertomukset
Lähetä oma kertomuksesi
................
Arjessa aiheesta:

Ristiäiskertomukset
 

Harrastuskertomukset
 

TuttiNyt
 

Odottajan päiväkirja
 

Lastensivut
 
Runot ja lorut
 

 

Pikkuinen peikkotyttö

Raskausviikkoja oli 39+5 ja oli 28.12 paivä. Minulla oli ollut koko viikon kivuliaita supistuksia, mutta nyt ne alkoivat tulla säänöllisesti noin 7 min välein. Mieheni oli aika lähteä töihin ja supistuksia oli tullut säännollisesti noin 1h. Niinpä päätimme lähteä käymään polilla, jospa synnytys olisikin jo käynistynyt. Pääsin käyralle, mutta supistukset olivat vielä laimeita, niinpä pääsin vielä kotiin odottelemaan ja mies meni töihin. Minä kävelin kotiin polilta, ajattelin jospa se edistäisi synnytystä.

Saavuttuani kotiin siskoni tuli meille kaverikseni,ettei minun tarvinnut olla yksin, koska poikamme oli mummolassa. Ilta kului normaalisti, supistuksia ei enää tuntunut, ajattelin etta ehkä ei tänäkään yönä tapahtuisi mitään. Menimme nukkumaan ja yölla noin klo 4 heräsin ihmeelliseen rasahduksen ääneen ja samalla jotain valui housuihini, hyppäsin ylös sängystä ja lapsivettä alkoi tulla reilusti, kaikki oli märkänä. Soitin polille, kätilo sanoi odota supistuksia. Ei mennyt kauan, kun supistukset tulivat tosi kivuliaiksi ja soitin miehelleni ja mieheni tuli hetkessä. Sitten lähdimme kohti sairaalaa ja sisko meni linkillä kotiinsa.

Polilla minut otti vastaan mukava kätilö joka heti rupesi tarkastamaan kuinka paljon kohdunsuu oli auki, vain noin 2cm. Vaihdoin sairaalavaatteet ylle ja pääsin meiheni kanssa odottamaan lepohuoneseen. Supistuksia alkoi tulla 2min välein ja tosi kivuliaita. Välilla kätilö kävi katsomassa minua ja toi mehua. Kuitenkaan en jaksanut olla kauan ja halusin siirtyä jo synnytyssaliin. Salissa hengittelin ilokaasua ja istuin kiikkutuolissa. Ja lapsen päähän laitettiin sydänkäyrä. Mieheni piti minua kädestä kiinni ja rauhotteli minua. Kätilö vaihtui ja uusi kätilö tarkisti tilanteen, pyysin jäädä makuuasentoon. En kerennyt olla makuuasennossa kuin 10 min ja minulle tuli kova ponnistamisen tarve, hälytin kätilön paikalle ja hän tarkisti kohdunsuun tilanteen. Se oli jo 9cm auki, pääsin jo ponnistamaan. Otin kiireesti polvien alta kiinni ja lapsi syntyi 5 minuutissa. Tyttö tuli ja painoa vauvalla oli 2930g ja pituutta 47 cm. Vauvalla oli kaikki hyvin, pisteitä sai 9/10, vauva laitettiin rinnaleni ja hän rupesi heti imemään rinnasta maitoa. Vauva oli tosi ihana ja minä ja mieheni olimme tosi onnellisia. Nyt taas saatiin uusi perheenjäsen.

SYNNYTYS-
KERTOMUKSET

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy