Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Odotuskertomukset
 

Synnytyskertomukset
 

Synnytyskertomukset
Lähetä oma kertomuksesi
................
Arjessa aiheesta:

Ristiäiskertomukset
 

Harrastuskertomukset
 

TuttiNyt
 

Odottajan päiväkirja
 

Lastensivut
 
Runot ja lorut
 

 

Tuplaonni

Olin ensimmäistä kertaa raskaana, ja alkuraskauden ultraäänitutkimuksessa hoitaja ilmoitti hyvin tyynesti, että odotamme kaksosia - MITÄ??!!

"Tavallisesti kaksoset syntyvät viimeistään kuukautta ennen laskettua aikaa" toistettiin usein tarkastuskäynneillä, mutta toisinpa kävi. Synnytyksen käynnistäminen oli sovittu lasketulle ajalle, mutta käynnistyi kuitenkin spontaanisti viikkoa ennen, seuraavana päivänä uuden auton (farmarimalli) saapumisesta.

Sairaalaan lähdettiin aamuvarhaisella, heti herättyäni supistuksiin. Muistan ajatelleeni, että kyllä sen huomaa, milloin synnytys käynnistyy (olin kysynyt monesti, että mistä sen tietää milloin kyseessä synnytyssupistuksia). Kätilöt kehuivat, että hienosti olin jaksanut kotona odotella. Sanoin, että tulin heti kun ehdin.

Ensimmäisenä minulle tarjottiin ilokaasua - en tuntenut mitään vaikutusta. Sain epiduraalin, ja olo helpottui huomattavasti, mutta sitten jännitti, mitä on vielä edessä. Ponnistusvaihetta odotellessa lepäsin ja keräsin voimia. Ensimmäisen vauvan kohdalla koko touhu tuntui harjoittelulta: milloin siis pidätän hengitystä? joko voin vetää henkeä? minun jalka ei pysy tässä! - ponnistusasentoja ei sen kummemmin mietitty tai kokeiltu, ja hyvä niin. Tuloksena syntyi pirteä, hyväkokoinen, upea isoveli. "Hienoa Tuija", kuului eri puolilta huonetta. Mietin vain, että mitenkä niin. "Saako toinen vauva jo tulla", kysyin kahdeksan minuuttia myöhemmin. Kaunis, mustatukkainen, suurisilmäinen pikkusisko seurasi veljeään melkein itsestään.

Synnytystyö kesti kokonaisuudessaan 5,5 tuntia. Olo oli jälkeenpäin raukea ja totaalisen uupunut, mutta en koskaan ollut nähnyt niin kauniita ja täydellisiä vauvoja kuin omani olivat!

Lämmin ja nöyrä kiitos kuuluu isille, ja kaikille mukana olleille kätilöille ja lääkäreille!

SYNNYTYS-
KERTOMUKSET

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy