Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Odotuskertomukset
 

Synnytyskertomukset
 

Synnytyskertomukset
Lähetä oma kertomuksesi
................
Arjessa aiheesta:

Ristiäiskertomukset
 

Harrastuskertomukset
 

TuttiNyt
 

Odottajan päiväkirja
 

Lastensivut
 
Runot ja lorut
 

 

Rankka synnytys

Synnytykseni käynnistettiin korkean verenpaineen takia, kuitenkin raskaus oli jo onneksi täysiaikainen. Ensin sain käynnistäviä pillereitä ja kun kohdunsuu oli jo vähän auennut puhkaistiin kalvot. Supistukset olivat niin voimakkaita että joka supistuksen noin muutaman munuutin välein oksensin.

Kätilö tuli katsomaan kohdunsuun ja se olikin jo viisi senttiä auki, ja aloin ottamaan ilokaasua mikä auttoi tosi hyvin ja hieman myöhemmin sain epiduraalin. Aloin olla ihan puhki koska en ollut pystynyt syömään mitään ja oksentaminen vei kaikki voimat. Kätilö kehui ettei ole ikinä nähnyt näin rauhallista synnyttäjää. Sanoin miehellenikin että ihan on liikaa puhuttu että synnytys sattuu kun on näin helppoa.Näin siis ennen kuin ponnistusvaihe alkoi..

Sitten tuli aika ponnistaa mutta en tuntenut mitään ponnistamisen tarvette, tietämättömänä vain ponnistin kun halusin vauvan ulos. Mutta eihän se sieltä millään tullut. Yli tunnin ponnistamisen jälkeen paikalle pyydettiin lääkäri ja alkoi auttaa imukupilla. Siinä oli kaksi kätilöä mahaa työntämässä ja lääkäri veti imukupilla mutta ei meinannut millään syntyä.
Lopulta vauva syntyi, mutta oli ihan eloton. Vauva vietiin heti pois luotamme elvytykseen, mutta Jumalalle kiitos että virkosi nopeasti.

Minulle tehtiin episiotomia ja repesin todella pahasti, lääkäri ompeli munua 45 minuuttia ja vaikka oli kuinka hyvät puudutukset, en tikkien laiton kipua ikinä uhohda. Synnytyksestä toipuminen kesti tämän takia kuukausia, ja istuminen ei tullut kysymykseenkään muutamaan kuukauteen. Mutta nyt on elämä ihanaa poikamme kanssa=)

SYNNYTYS-
KERTOMUKSET

Lähetä oma
kertomuksesi!

 

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy