Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Odotuskertomukset
 

Synnytyskertomukset
 

Synnytyskertomukset
Lähetä oma kertomuksesi
................
Arjessa aiheesta:

Ristiäiskertomukset
 

Harrastuskertomukset
 

TuttiNyt
 

Odottajan päiväkirja
 

Lastensivut
 
Runot ja lorut
 

 

Vauhtimimmin syntymä

Kävin maanantaina 24.3.2003 synnytystapa-arvioinnissa. Lääkäri totesi, että saan tulla jo seuraavana päivänä jos haluan niin synnyttämään. Painoarvio oli 4200 g. Ensimmäisen synnytys kesti toista vuorokautta ja esikoinen painoi 4 600 g. Laskettu aika oli 27.3.2003.

Tiistaina käynnisteltiin tableteilla mutta mitään merkittävää ei tapahtunut. Keskiviikkona 26.3.2003 aloitettiin aamulla uudestaan. Ensimmäisen tabletin jälkeen alkoi vähän supistella muttei merkittävästi. Noin kello 13 kätilö suoritti alapäätutkimuksen ja totesi ettei kohtu ollut vielä laskeutunut eikä avautumista ollut tapahtunut. Soitin miehelleni töihin että saa olla huoletta töissä ja tulee illalla katsomaan, koska kätilö sanoi ettei tapahdu mitään lähitunteihin.

Kätilö kysyi koska olen ulostanut viimeksi. Sanoin hänelle kärsineeni ummetuksesta koko odotusajan. Niin sain peräruiskeen. Kävin vessassa ja pääsin hädin tuskin sieltä pois. Kivut olivat valtavat. Hälytin kätilön paikalle ja pyysin kipulääkettä. Hän ei osannut päättää mitä minulle voi antaa, koska olin saanut puolilta päivin kipupiikin. Ja siitä oli kulunut vasta vähän toista tuntia.

Siinä kätilöt pähkäilivät ja odottelivat lääkäriä paikalle päättämään mitä minulle pitäisi tehdä. Lääkäri ehti paikalle noin klo 15.00. Lääkäri teki alapäätutkimuksen ja totesi että ei kun synnytyssaliin pää näkyy jo. Kauhistuin että näinkö vauhdilla vauveli tuleekin. Kätilöt soittivat miehelleni, että et enää synnytykseen ehdi mukaan mutta muuten voisi tulla.

Synnytyssalissa ponnistin noin seitsämän minuuttia ja tytteli oli maailmassa klo 15.23. Painoa oli 4140 g ja 51,5 cm pitkä. Mies saapui paikalle kun synnytin jälkeisiä. Oli yhtä hämillään kuin minäkin, että näinkö nopeasti toinen tuli. Ensimmäisen kanssa tehtiin töitä melkein kaksi vuorokautta.

SYNNYTYS-
KERTOMUKSET

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy