Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Vakuutukset
Vaipat
Vaatteet
Tarvikkeet
Vaunut ja kantovälineet
Turvaistuimet

Tuotearviot


Perhe-elämää
   

Parhaat linkit
 

 

 

 

Yleisestä tietoa vakuutuksista

Vahinkoja sattuu...Miksi?

Suomessa on kansainvälisen mittapuun mukaan varsin tasapuolinen ja laadukas terveydenhoito, mutta täydellinen sekään ei ole. Ottamalla vakuutuksen voi tarpeen vaatiessa käyttää yksityisiä terveyspalveluita, ja jos lapsi sairastuu vakavasti, saa korvausta mm. hoitopäivämaksuista ja matkakustannuksista.

Alkuun

Mistä?

Ensimmäiseksi vakuutusta kannattaa kysellä yhtiöstä, jossa muutkin perheen vakuutukset ovat. Näin paitsi siksi, että yhtiöt antavat usein merkittäviä alennuksia vakuutuksensa keskittäneille, myös koska useimpien vakuutusyhtiöiden vauvavakuutuksen myöntämisehtona on samassa yhtiössä oleva kotivakuutus. Jos perheellä on mahdollisuus vaihtaa samassa yhteydessä vakuutusyhtiötä, vertailu kannattaa. Lasten vakuutusten hinnoissa ja ehdoissa on huomattavia eroja, säästö voi olla jopa tuhansia markkoja, jos vakuutusta joudutaan käyttämään.

Vakuutuksia vertaillessa kannattaa miettiä perheen omia tarpeita ja kiinnittää huomiota hinnan ohella muutamiin muihinkin seikkoihin, kuten siihen:

  1. - mitä vakuutus korvaa / ei korvaa
  2. - (odotusaikana vakuutusta harkitessa) voiko vakuutuksen hankkia syntymättömälle lapselle, jos voi, koska se on viimeistään tehtävä
  3. - (jo syntyneelle vakuutusta hankkiessa) millaiset ovat vakuutusehdot aiempien sairauksien suhteen (esim. miten ennen vakuutuksen ottamista sairastettu korvatulehdus vaikuttaa tulevien tulehdusten karvauksiin)
  4. - miten korkea omavastuu on ja onko se mahdollista valita itse
  5. - miten omavastuun maksaminen määräytyy (esim. maksetaanko jokaisesta sairaudesta erikseen vai maksetaanko omavastuu kerran kaikista tiettynä ajanjaksona haetuista korvauksista)
  6. - kuinka monta vuotta vakuutus on voimassa
  7. - miten vakuutuksen hinta kehittyy lapsen varttuessa (laskeeko, koska laskee ja paljonko laskee)
  8. - hakeeko vakuutusyhtiö itse korvauksen Kelalta, vai onko vanhempien haettava korvaus ensin Kelan kautta ja vasta sitten loput vakuutusyhtiöltä

Alkuun

Koska?

Vakuutuksen voi yleensä ottaa joitakin kuukausia ennen vauvan syntymää tai joitakin kuukausia sen jälkeen. Välissä olevana aikana vakuutuksia ei myönnetä. Käytäntö vaihtelee kuitenkin eri yhtiöiden välillä. Terveysselvitys tarvitaan, mutta nuoremmat äidit voivat täyttää sen itse ja vain joissakin tapauksessa tarvitaan erillinen lääkärintodistus. Terveelle äidille, jonka raskaus on sujunut ongelmitta vakuutus myönnetään yleensä muitta mutkitta jo ennen lapsen syntymää. Tällöin vakuutus korvaa useita synnynnäisistä ongelmista johtuvia kuluja tai esim. synnytyksen yhteydessä vauvalle aiheutuneiden vaurioiden hoidon. Jos vakuutuken ottaa vasta vauvan syntymän jälkeen, se ei korvaa esim. ennen vakuutuksen ottoa ilmenneitä allergioita tms.

Alkuun

Hinta

Hinta on sitä korkeampi, mitä aikaisemmin vakuutuksen ottaa. Hinta vaihtelee myös maantieteellisten alueiden mukaan; pääkaupunkiseudulla maksut ovat huomattavan paljon kalliimpia kuin maaseudulla. Ensimmäisen vuoden vakuutusmaksu etukäteen otettuna pk-seudulla voi olla useita satoja euroja, kun aikuinen mies maksaa vastaavasta vakuutuksesta joitakin kymppejä.

Myös omavastuun suuruus vaikuttaa vakuutuksen hintaan - suuremmalla omavastuulla vakuutus on edullisempi, mutta yksittäisistä lääkärikäynneistä vakuutus ei korvaa tällöin yleensä mitään

Alkuun

Kuinka?

Ehdot ja hinnat muuttuvat, joten vakuutusta hankittaessa kannattaa selailla vakuutusyhtiöiden sivuja ja pyytää tarjouksia eri yhtiöistä.

Alkuun 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy