Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Vakuutukset
Vaipat
Vaatteet
Tarvikkeet
Vaunut ja kantovälineet
Turvaistuimet

Tuotearviot


Perhe-elämää
   

Parhaat linkit
 

 

 

 

Kertakäyttövaipat

VaipoissaVauva käyttää ensimmäisen elinvuotensa aikana aluksi ainakin n. 8 vaippaa päivässä ja myöhemminkin 4-6 vaippaa päivässä. Vaippoja siis kuluu vauvaperheessä melkoiset määrät, varsinkin kun suurin osa vaippakansalaisten vanhemmista käyttää nykyisin yksinomaan kertakäyttövaippoja.

Ei siis ihme, että kilpailu kertakäyttövaippamarkkinoilla on kovaa; taistelussaan markkinaosuuksista suuret brandit - esim. Libero ja Pampers - tuovat jatkuvasti uusia ominaisuuksia ja parannuksia vaippoihinsa. Halvemmat merkit, kuten Pirkka, Daily tai Moomin, seuraavat usein askelen tai pari päässä. Joitakin eroja vaipoissa siis on.

KertakäyttövaippojaAiempien vuosien kehitysaskeleihin kuuluvat mm. tarranauhat entisten teippien sijasta - vaippoja voi avata ja sulkea rajattoman monta kertaa (ja ne toimivat vaikka niihin joutuisi sormista rasvaa), kangasmainen pinta, geeliytyvät täytteet, joustavat sivukappaleet jne. Tällä hetkellä samat vaipat sopivat sekä tytöille että pojille, toisin kuin vielä reilut kymmenen vuotta sitten. Imukykyisyys ja pintakuivuus ovat lähes merkissä kuin merkissä hyvällä tasolla.

Vaippoja on saatavilla lukuisia eri kokoluokkia. Vaippakoot ilmoitetaan yleensä kilojen mukaan, mutta koska vauvatkin ovat hyvin erimallisia, ei pelkkiä kilorajoja kannata katsella - hoikka vauva tarvitsee pienempikokoisia vaippoja kuin pyöreämpi, vaikka kiloja olisi tismalleen sama määrä.

Koska vaipat ovat hieman eri muotoisia, omalle vauvallesi saattaa sopia parhaiten jokin tietty merkki. Toinen huomioitava seikka on vaipoissa käytettävät hoito- ja lisäaineet: herkät ihotyypit voivat reagoida vaippaihottumalla johonkin vaippamerkkiin, mutta kun vaipat kehittyvät ja vauvasi kasvaa, voi olla että samanmerkkinen vaippa onkin muutaman kuukauden päästä juuri se sopiva.

Housuvaipat

Housuvaipat eroavat perinteisistä kertakäyttövaiposta siinä, että niissä on joustava vyötärö jota ei voi avata ja sulkea. Lisäksi ne on muotoiltu niin, että vauvan on helpompi kävellä niissä - haaraväli ei ole aivan yhtä leveä. Koska vaipat vedetään päälle kuin housut, toimenpide on helppo tehdä myös seisaallaan, eikä lasta tarvitse makuuttaa. Tästä on iloa 'tien päällä' liikuttaessa. Haluttaessa aikuinen saa revittyä vaipan auki sivusaumoista.

Tyttöjen housuvaippaMerkistä riippuen housuvaipat eivät välttämättä ole unisex-vaippoja, eli tytöille ja pojille voi olla oma mallinsa, imukykyisin osa on vaipoissa silloin eri kohdalla. Tämä siksi että vaipoista pyritään tekemään mahdollisimman vähän pullottavia, jotta ne todella häiritsevät mahdollisimman vähän liikkuvaa lasta (ja jotta ne näyttävät paremmilta vaatteiden alla).

Nykyisin housuvaippoja valmistetaan jo n. 8-kiloisille lapsille, koska monet sen kokoisetkin ovat jo kovia liikkumaan. Housuvaippoja markkinoidaankin lähinnä pukemisen nopeudella ja helppoudella.

Sekä tavallisissa että housuvaipoissa siis riittää valinnan varaa. Onneksi vaippavalmistajat jakavat kernaasti eri tavoin näytteitä tuotteistaan, jolloin vanhempien ei tarvitse ostaa kokonaista paketillista vaippoja, jotka aiheuttavatkin ihottumaa tai vuotavat. Jos jokin vaippa ei tunnu sopivalta lapsellesi (se vuotaa tai aiheuttaa iho-ongelmia), kannattaa kokeilla vaikka ystävän vauvan käyttämää merkkiä joitakin päiviä ja testata sopisiko toinen tuote paremmin. Joskus myös kestovaippoihin vaihtaminen voi osoittautua hyväksi vaihtoehdoksi vaippaihottumasta kärsineelle vauvalle.

Alkuun

Alkuun 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy