Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Vakuutukset
Vaipat
Vaatteet
Tarvikkeet
Vaunut ja kantovälineet
Turvaistuimet

Tuotearviot


Perhe-elämää
   

Parhaat linkit
 

 

 

 

Äitiyspakkaus

Äitiyspakkaus 2003

Äitiyspakkaus on suomalaisen äidin harvinainen etuoikeus, lähes ainut laatuaan maailmassa. Pakkauksen on tarkoitus auttaa perhe alkuun uuden perheenjäsenen tavarahankinnoissa. Se tarjoaa hyvän alun vaatehankinoille ja lisäksi mukana on muutamia tärkeitä hoitovälineitä. Pakkauslaatikko käy vauvan ensisängyksi muutaman ensimmäisen kuukauden ajaksi. Vaatteiden ja tarvikkeiden lisäksi pakkauksessa on vanhemmille tarjolla tietoa mm. imetyksen alkuvaiheista, parisuhteen hoidosta ja vauvan ruokailusta.

Äitiyspakkausta uudistetaan jatkuvasti vanhempien toiveiden mukaisesti. Muutaman viime vuoden aikana uudistuksia on tehty useita. Sideharsojen määrää on vähennetty ja säästyneillä rahoilla on voitu hankkia muutamia uusia vaatekappaleita. Pakkauksessa on "perinteisen" huovan tilalta ollut vuodesta 2000 asti peitto. Vuodesta 2001 asti pakkaukseen on kuulunut myös lämpötöppöset ja -rukkaset. Suosittuja bodeja on pakkauksessa tätä nykyä jo neljä-viisi kappaletta.

Kelan paikallistoimistoista voi kysellä nähtäväkseen pakkausta tai kuvia sen sisällöstä. Myös näillä sivuilla on luettelo pakkauksen tuotteista ja kuvat useimmista vaatekappaleista vuoden 2000 pakkauksesta alkaen.

Alkuun

Pakkauksen hakeminen

Äitiyspakkaukseen on oikeutettu Suomessa asuva äiti, jonka raskaus on kestänyt 22 viikkoa ja joka on käynyt neuvolassa tai lääkärillä ennen 4. raskauskuukauden päättymistä.
Äitiyspakkausta haetaan KELAlta viimeistään kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa. Äiti saa raskaustodistuksen (SV 75) sekä äitiysavustuksen hakemiseen tarvittavat lomakkeet neuvolasta 22 raskausviikon täytyttyä. Äitiyspakkaus toimitetaan hakijalle postitse.
Pakkauksen sijasta äiti voi valita äitiysavustuksen myös rahana (vuonna 2009 avustus on 140 euroa), pakkaus on kuitenkin lähes kolme kertaa raha-avustuksen arvoinen.

Monikkoperheiden korotettu etu

Monikkoperheet saavat äitiysavustuksen korotettuna. Toisesta samaan aikaan syntyvästä tai adoptoitavasta lapsesta korvauksen saa kaksinkertaisena, kolmannesta kolminkertaisena jne. Kaksosista saa siis äitiysavustusta yhteensä esimerkiksi 420 euroa tai kolme äitiyspakkausta tai vaikkapa kaksi pakkausta ja yhden raha-avustuksen. Perheet saavat itse valita, mitkä avustusmuodot valitsevat.

Alkuun

Lisää tietoa:
Kelan tiedote äitiysavustuksesta

Kelan sivuilla on nähtävänä lisää kuvia ja materiaalitietoja pakkauksen tuotteista.

Lähetä oma linkkivinkkisi!

Alkuun

 


Tuotearvioita:


 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy