Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Vakuutukset
Vaipat
Vaatteet
Tarvikkeet
Vaunut ja kantovälineet
Turvaistuimet

Tuotearviot


Perhe-elämää
   

Parhaat linkit
 

 

 

 

Itku- ja kätkythälyyttimet

Vauvan uniItkuhälyytin on laite, jonka avulla hoitaja kuulee lapsen itkun vaikka lapsi olisi nukkumassa kuulomatkan ulkopuolella (kuten vaikkapa parvekkeella tai pihalla). Laitteeseen kuuluu yksi lähetinyksikkö, jossa on mikrofoni, ja yksi vastaanotin jossa on kaiutin. Eräänlainen yksisuuntainen radiopuhelin siis.

Hälyyttimissä on eroja varustelussa ja toimintasäteessä. Kaikki hälyyttimet toimivat yleensä paristoilla, mutta niissä on usein myös verkkolaitemahdollisuus. Joissakin malleissa tulee vain yksi muuntaja mukana, eli toista osaa täytyy aina käyttää patterilla (tai voi kipittää sähköliikkeeseen ostamaan toista muuntajaa). Paristonkäyttömahdollisuus on sinäänsä hyvä asia, koska vastaanotinta voi pitää vaikkapa vyöllä jos siinä on siihen soveltuva kiinnikja lähetintä voi käyttää, vaikka vauva nukkuisi pihalla sähköjen ulottumattomissa.Toimintasäde on tärkeä valintakriteeri silloin, jos vauvan ja valvojan välissä voi olla monta paksua seinää. Liikkeistä voinee pyytää laitteita 'koekuunteluun'.

Verkkokäytössä ulkosalla on huolehdittava siitä, että käytetään vikavirtasuojattua pistorasiaa ja asiaankuuluvaa jatkojohtoa, mikäli se on tarpeen - lähinnä käyttö tulee tietysti kyseeseen katetulla terassilla ja parvekkeella. Jatkojohdon vetäminen sisätiloista ulos on kiellettyä.

Koska kyseessä on radiolaite, itkuhälyyttimiä ei pidä ostaa ulkomailta - taajuus voi olla Suomessa varattu johonkin muuhun käyttöön, jolloin pahimmassa tapauksessa hälyytin häiritsee radioliikennettä tai ainakin vastaanottimesta voi kuulua mielenkiintoista radio-ohjelmaa (joskin jotkut valittavat Venäjän radion lyhytaaltolähetysten joskus häiritsevän Suomessa hyväksyttyjen itkuhälyyttimien käyttöä). Hälyyttimissä on yleensä vaihtoehtoisia kanavia, jotta kaksi lähekkäistä laitetta eivät sotkisi toistensa toimintaa.

Angelcare-itkuhälyytinUusinta uutta hälyyttimissä edustavat mallit, joissa linja on kaksisuuntainen. Vastaanottimeen voi siis puhella ja vauva kuulee vanhempansa äänen omasta laitteestaan. Kaksisuuntaisuudesta ei ehkä vauva-aikana ole niin hyötyä - vauvat tuppaavat rauhoittumaan pikemminkin liikkeeseen, läheisyyteen ja kosketukseen kuin ääneen - mutta ehkäpä nämä hälyyttimet eivät jää käyttökelvottomiksi lasten kasvettua, vaan toimivat vaikkapa sisäpuhelimena... Toinen uusi keksintö on AngelCare-itkuhälyytin, johon on yhdistetty liikkeentunnistin. Liikkeentunnistinlevy asetetaan vauvan patjan alle, ja itkuhälyytin hälyyttää, jos vauva ei hengitä kahteenkymmeneen sekuntiin.
Markkinoilla on nyt saatavilla myös laite, joka tarkkailee yksinomaan vauvan hengitystä, ilman itkuhälyytinosaa.

Tuotearvosteluja:
AngelCare

Lähetä oma arvostelusi!

Lisää tietoa:
AngelCare-hälyytin
BabySense - kätkythälyytin (ei sis. itkuhälyytintä)

Lähetä oma linkkisi!


TUOTEARVIOITA:


 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy