Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Vakuutukset
Vaipat
Vaatteet
Tarvikkeet
Vaunut ja kantovälineet
Turvaistuimet

Tuotearviot


Perhe-elämää
   

Parhaat linkit
 

 

 

 

Patjat

Vauvan uniEi ole mitenkään poikkeuksellista, että vauvansängyn patja maksaa enemmän kuin itse sänky. Pyrkimys luonnonmukaisuuteen ja toisaalta allergioiden yleistyminen ovat tuoneet markkinoille lukuisia patjamateriaalivaihtoehtoja. Vaahtomuovin lisäksi tarjolla on hevosenjouhta, futonia, vanua, ruskovillaa… Monipuolinen valikoima toistuu myös petauspatjoissa, joten yhdistelmiä riittää. Edullisia vaahtomuovipatjoja leikataan alan liikkeissä asiakkaan toiveiden mukaan.

Ensimmäinen kriteeri patjan valinnassa on tietenkin koko. Standardikoot ovat 110x55cm ja 120x60cm. Jos sängyn muoto on erikoisempi, valmispatjavalikoima supistuu. Edullisia vaahtomuovipatjoja sen sijaan leikataan alan liikkeissä asiakkaan toiveiden mukaan ja otkin tyyrimmistä vaihtoehdoista valmistetaan joka tapauksessa mittatilauksesta käsityönä, jolloin asiakas määrittää itse halutut mitat. Erikoisempaa patjavaihtoehto pohtiessa kannattaa muistaa, että jotkin luonnonmateriaalit voivat aiheuttaa allergiaoireita.

Patja kannattaa suojata kostumiselta hyvin vaikkapa froteemuovilla, joka sijoitetaan petauspatjan alle (muovi hiostaa vauvaa, jos välissä on pelkkä lakana). Petauspatjan on hyvä olla pesunkestävää mallia, varsinkin jos käytät kestovaippoja tai halpoja kertakäyttövaippoja.

Vanhaa vaahtomuovipatjaa ei pikkuvauvoille suositella; muutamissa tutkimuksissa on epäilty vaahtomuovisiin patjoihin kehittyvän kosteuden vaikutuksesta valtaisat määrät bakteereita. Eräiden näistä bakteereista epäillään liittyvän jollain tavalla kätkytkuolemiin. (Lisää tietoa saa esimerkiksi BBC:n sivuilta.)


TUOTEARVIOITA:


 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy