Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Vakuutukset
Vaipat
Vaatteet
Tarvikkeet
Vaunut ja kantovälineet
Turvaistuimet

Tuotearviot


Perhe-elämää
   

Parhaat linkit
 

 

 

 

Uni

UniVastasyntynyt vauva nukkuu aina, kun ei syö - ainakin useimmiten. Vauvan nukkumajärjestelyihin kannattaa kiinnittää huomiota. Päivisin moni vauva nukkuu mielellään vaunuissaan ulkona. Tällöin tarvitaan usein itkuhälyytin ja tietenkin vaunut. Öisin vauva tarvitsee jonkinlaisen nukkumapaikan, joko vanhempien sängyssä tai omassaan. Aluksi vauvalla on mukava olla jokin pieni ensisänky, kehto tai kori. Pieni ihminen tuntee olonsa turvallisemmaksi, kun ympärillä on suojaavat seinämät. Hieman isompana vauvalle tarvitaan kunnollinen pinnasänky.

Pientä vauvaa ei todennäköisesti kannata nukuttaa omassa huoneessaan. Ainakin imettävän äidin jaksamisen kannalta on tärkeää, että yöheräämiset aiheuttavat mahdollisimman vähän vaivaa. Koko perheen yöunia ajatellen pienen vauvan sängyn kannattaa olla aivan vanhempien sängyn vieressä - ellei vauvaa sitten aio nukuttaa kainalossaan. Väsynyt äiti jättää vauvan mieluusti viereensä, varsinkin jos hän syö usein yön aikana. Ellei vauvaa tahdo nukuttaa jatkuvasti vieressään, kannattaa totuttaa pienokaista myös omaan sänkyynsä. Hyvä ratkaisu voi olla vaikkapa se, että vauva nukkuu pisimmän unijaksonsa (yleensä siis ensimmäisen) omassa sängyssään ja jää aamuyöksi sitten äidin viereen. Näin äitikin saa yhden levollisemman unijakson.

Tietenkin voi myös päättää suoraltakäsin, että vauva nukkuu vanhempiensa kanssa samassa sängyssä. Silloin hkannattaa hankkia suosiolla kyllin leveä sänky (väh. 180 cm) johon mahtuu mukavasti koko perhe kerrallaan. Myös ns. "sivuvaunu"-systeemi on monissa perheissä todettu toimivaksi. Ideana on se, että vauvan sänky on aivan kiinni vanhempien sängyssä ja esim. pinnasängystä on laita laskettu tai poistettu pinnat niin, että vauvan sänky on käytännössä vain laajennus vanhempien sängyssä. Sivuvaunuun vauva on helppo nostaa unisena ja isompi vauva osaa sieltä nälän tullen ryömiä itsekin äidin kainaloon.


TUOTEARVIOITA:


 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy