Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Vakuutukset
Vaipat
Vaatteet
Tarvikkeet
Vaunut ja kantovälineet
Turvaistuimet

Tuotearviot


Perhe-elämää
   

Parhaat linkit
 

 

 

 

Ompele oma imetystyyny

Vauvan ruokailuImetystyynyjä myyvät monet kotimaiset valmistajat, mutta näppärä voi ommella tyynyn itsekin. Tyynyn ompelu onnistuu perustaidoilla, mutta aikaa ja vaivaa työ hieman vaatii. Materiaalit eivät ole kovin kalliita, joten valmiiseen tyynyyn verrattuna itse tekemällä voi säästää monta euroa - ellei sitten laske omalle ajalleen ja työlleen hintaa.

Valmis imetystyynyVauvat pulauttelevat usein ja vaipatkin saattavat vuotaa, joten imetystyynyä täytyy voida pestä. Tyynyyn kannattaakin omella kaksi pussia - toisen sisään laitetaan täyte, toinen toimii tyynyliinana, joka on helppo irrottaa pesuun.

Tyynyyn tarvitset:

puuvillakangasta (tyynyn koosta riippuen) neljä n. 110 cm x 75 cm palaa (voit tehdä sisätyynyn edullisesta lakanakankaasta ja hankkia päällityynyyn mieluistasi kangasta)
40-50 cm pituisen vetoketjun
180 cm kapeaa puuvillanauhaa
130 cm leveää puuvillanauhaa (jos haluat tyynyyn nauhat, jolla tyynyn sakarat voi solmia yhteen)
n. 40 litraa styrox-palloja (saa mm. Etolasta)
ompelulankaa

Imetystyynyn kaava
(klikkaamalla kuvaa pääset sivulle, jolla on vielä isompi, tulostettava versio kaavan pienoismallista, sivu aukeaa omaan ikkunaansa)

Suurenna kaava oikeaan kokoon. Voit piirtää kaavat esimerkiksi yhteen teipatuille sanomalehden sivuille (tarvitset n. 2 isoa sanomalehden aukeamaa), jollei sinulla ole kaavapaperia tai muuten riittävän isoa paperiarkkia.
Mitat Jos haluat kookkaan tyynyn, valmiin kaavan leveys leveimmältä kohdaltaan on n. 100 cm ja korkeus ylälaidasta sakaran kärkiin n. 65 cm (mitat eivät sisällä saumanvaroja). Halutessasi voit toki tehdä pienemmänkin tyynyn. Mittaa oma leveytesi vyötärösi kohdalta ja leikkaa tyynyn aukko leveimmältä kohdaltaan hieman itseäsi kapeammaksi (kuvan mallissa aukko on leveimmästä kohdasta 33 cm), aukon korkeuttakin voit säätää oman "paksuutesi" mukaan, kuvan mallissa korkeus on n. 30 cm.

Jos käytät sanomalehtikaavaa, vahvista kaavan reunat maalarinteipillä. Kiinnitä kaava nuppineuloilla kankaalle (jätä ympärille riittävästi kangasta saumavaroja varten) ja leikkaa kangas n. 1,5 - 2 cm päästä kaavojen reunasta. Voit leikata kaksi kangaspalaa kerrallaan, kunhan muistat asettaa kankaat vastakkain, jos niissä on oikea ja nurja puoli.

Ompele ensin sisempi tyyny. Aloita suorasta ylälaidasta: aseta kankaat oikeat puolet vastkkain ja ompele yläreunan saumat reunoilta (vetoketjun päihin asti) ja kiinnitä vetoketju sivun keskelle. Vetoketjun sijaintiVarmista, ettei saumojen ja vetoketjun väliin jää koloja, joista täyte mahtuisi ulos. Ompele lopuksi tyynyn muut saumat. Avaa vetoketju ja käännä tyyny oikein päin. Nyt voit täyttää tyynyn styrox-palloilla. Täytä tyyny vähän kerrallaan ja käytä vain sen verran palloja, että tyyny on riittävän napakka, mutta muotoutuu vielä hyvin vauvan painon mukaan.

Päällystyynyliinan ylalaita jätetään kokonaan auki ja siihen kiinnitetaan nauhat tyynyn sulkemista varten. Päärmää siis ulomman tyynyn molempien kappaleiden ylälaidat siististi ja kiinnitä samalla kuuteen yhtä pitkään pätkään leikkaamasi puuvillanauhat pareittain ylälaitaan tasaisin välimatkoin toisiinsa nähden (toinen päälimmäiseen kangaskappaleeseen, toinen samalle kohdalle alempaan kankaaseen).

Nauojen sijoitusJos haluat tyynyyn sidontanauhat, jolla voit solmia sakarat selkäsi taakse, leikkaa leveä puuvillanauha kahtia ja kiinnitä se muutamalla pistolla sakaroiden teräviin ulkonurkkiin (niin että nauhat tulevat lähes koko mitaltaan tyynyn oikealle puolelle eli tässä vaiheessa päitä lukuunottamatta piiloon kankaiden väliin). Ompele sitten kankaat muilta sivuiltaan kiinni toisiinsa (kankaan oikeat puolet vastakkain). Varmista, että ompelet sidontanauhat tukevasti, mutta varo, ettet ompele nauhoja vahingossa kiinni muualta kuin sakaroiden kulmista.

Pujota sisätyyny valmiin tyynyliinan sisään ja sulje avonainen sivu solmimalla nauhaparit.

Valmis imetystyyny 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy