Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Vakuutukset
Vaipat
Vaatteet
Tarvikkeet
Vaunut ja kantovälineet
Turvaistuimet

Tuotearviot


Perhe-elämää
   

Parhaat linkit
 

 

 

 

Ruokailuvälineet

Vauvan ruokailuVauva ei välttämättä tarvitse juurikaan "omia" ruokailuvälineitä, mutta niistä saattaa olla iloa vanhemmille ja lapselle itselleenkin. Värikkäitä muovilautasia, mukeja ja lusikoita löytyy vaikka millä mitalla, ja posliinisiakin lastenastiasarjoja on kaupan useampia erilaisia. Käyttökelpoisimpia ovat astiat, jotka kestävät mikroaaltouunilämmityksen ja konepesun, asia kannattaa tarkistaa jo astioita ostaessa. Muoviastiat ovat käteviä etenkin syömäänopetteluvaiheessa, lautanen ja muki kun saattavat useammankin kerran ruokailun aikana päätyä lattialle. Posliiniastiat ovat useimmiten kuitenkin kauniimpia, niitä ostaessa vain kannattaa kiinnittää huomiota materialin laatuun. Kovin huokoiset ja kevyet astiat ovat herkempiä rikkoontumaan, eivätkä siksi kovin käytännöllisiä.

LämpölautanenLautasia löytyy vauvoille monenmoisia. Ensiruokailuihin käyvät hyvin ihan tavallisetkin lautaset, mutta jos lapsi syö kovin hitaasti, saattaa iloa olla vedellä täytettävästä lämpölautasesta. Lapsen alkaessa harjoitella itse syömistä, vanhempien työtä helpottaa pöytään imukupilla tarttuva lautanen.

Ensimmäisiin pulloajan jälkeisiin juomaharjoituksiin saattaa nokkamukista tai tuttipulloon kiinnitettävästä juomanokasta olla iloa. Imeväisikäisellä nokkamuki saattaa kuitenkin aiheuttaa imuoteongelmia, joten nokkamukin käyttöä kannattaa ehkä harkita ja tarkkailla otetta, jos mukia käyttää. Kaikki vauvat eivät myöskään huoli nokkamukia, juominen saattaa silloin sujua heti tavallisesta pienehköstä ja kevyestä lasista tai vielä helpommin korvallisesta kupista.

Pienen vauvan suuhun sopivat parhaiten pienehköt ja pyöreäreunaiset lusikat, perheen arkilusikat käyvät useimmiten mainiosti jo ensiaterioille. Myytävänä on toki myös monenlaisia ensilusikoita; pehmeästä muovista valmistettuja kourumaisia lusikoita, ruuan lämpötilaan väriä vaihtamalla reagoivia lusikoita, anatomisesti muotoiltuja lusikoita ensimmäisiin omiin ruokailuharjoituksiin... Lapsen alkaessa ensimmäisen ikävuotensa lopulla syödä yhä enemmän kiinteitä ruokia, voi perheen pikkulusikoista ilmetä jatkuvaa pulaa. Hyvä ratkaisu on ostaa edullisia muovilusikoita (Esim. Ikeassa 10 kpl 5 mk) ja käyttää niitä lapsella (kertakäyttölusikat eivät sovi, ne ovat niin ohutta muovia, että lapsi saa ne purtua rikki ja seuraukset voivat olla ikävät).

Tuotearvosteluja:
Tupperwaren nokkamuki
Tupperwaren lasten ruokailusetti 1
Tupperwaren ergonomiset lastenaterimet
Nokkamukit
Mam-taikamuki

Lähetä oma arvostelusi!

Lähetä linkkivinkkisi!


Tuotearviot:


 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy