Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Vakuutukset
Vaipat
Vaatteet
Tarvikkeet
Vaunut ja kantovälineet
Turvaistuimet

Tuotearviot


Perhe-elämää
   

Parhaat linkit
 

 

 

 

Rintapumput

Vauvan ruokailuRintapumput kuuluvat tarvikkeisiin, jonka tarpeellisuutta monessa vauvaa odottavassa perheessä joudutaan pohtimaan. Ennen lapsen syntymää on jokseenkin mahdotonta tietää, onko pumppu tarpeen. Rintapumpusta on monessa tapauksessa hyötyä ja joillekin äideille se on suorastaan välttämättömyys. Jos lapsi syntyy ennenaikaisena tai vaikkapa sairaana, saattaa äiti silti pumpun avulla tarjota lapselleen parasta mahdollista ravintoa, vaikka lapsi olisikin liian heikko syömään suoraan rinnasta. Toisilla äideillä maidontuotanto on niin runsasta, että ylimääräinen maito pakkautuu rintoihin, äiti kärsii, eikä vauvakaan saa kunnollista otetta täydestä rinnasta. Pumppaamalla ensimmäiset maidot, voi äiti helpottaa tilannetta. Joskus täysimettävän äidinkin voi olla pakko olla pois lapsensa luota, silloin kaivataan pakkaseen varastoon pumpattua äidinmaitoa.

Aventin rintapumppuRintapumppujakin on monta mallia. Perinteinen kahden sisäkkäisen sylinterin malli (esim. Ainu) on varmaankin halvin vaihtoehto, mutta kovin mukava se ei säännöllisessä käytössä ole. Monet muutkin perinteiset käsikäyttöiset pumput ovat äitien mielestä hankalia käyttää, ja usein ne jäävätkin kaappiin, ellei ehdotonta pakkoa pumppaamiseen ole. Paremmat pumppumallit puolestaan maksavat sen verran enemmän, ettei sellaista kannata satunnaiseen tarpeeseen hankkia. Yhdellä kädellä toimiva, lapsen imuotetta jäljittelevä Aventin pumppu on useimpien mielestä yksi parhaista ja äidin kannalta jopa miellyttävin vaihtoehto. Melko kallis pumppu on hintansa väärti ainakin jos pumppua joutuu käyttämään tiuhasti. Myös sähköllä tai paristoilla toimiva pumppu voi olla avuksi, jos äiti joutuu pumppaamaan usein ja suuria määriä. Sähköpumppuja saa ostaa tai vuokrata mm. sairaaloista ja joidenkin lastentarvikeliikkeiden kautta.

Käytännössä tärkeintä on pumpun käyttömukavuus, lypsäminen jää helposti tekemättä, jos se tuntuu kovin tuskalliselta. Myös pumpun puhdistuksen helppous ja maidon talteenottamisen vaivattomuus ovat tärkeitä ominaisuuksia. Kokemuksia kannattaa kysellä muilta äideiltä ja laadusta kannattaa maksaa, jos pumppua tarvitsee.

Tuotearvosteluja:
Aventin rintapumppu
Ainun Medela-pumppu
Pür-rintapumppu

Mm. seuraavilta sivuilta löydät tietoa rintapumpuista:
Ainu
Avent
Brio
Chicco (vain italiaksi)
Fuchs medical
Nuk
Pedihealth

Lähetä oma linkkivinkkisi!

Lähetä oma arvostelusi!

Alkuun


Tuotearviot:

 


 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy