Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Vakuutukset
Vaipat
Vaatteet
Tarvikkeet
Vaunut ja kantovälineet
Turvaistuimet

Tuotearviot


Perhe-elämää
   

Parhaat linkit
 

 

 

 

Rintareput

Vauva KangaliinassaanRintareput antavat lasta kantavalle aikuiselle vapaat kädet, samalla lapsi voi nauttia läheisyydestä. Jotkut vauvat viihtyvät repussa yllättävän hyvin ja saattavat jopa nukahtaa siihen kävelyretkellä. Reppukyyti saattaa myös toimia hyvänä rauhoittelukeinona, jos vauva hermostuu vaunumatkailuun vaikkapa kesken ostosreissun. Aivan pientä vauvaa ei voi repussa pitää kovin pitkiä aikoja, sillä reppu ei tue selkää ja niskaa riittävästi. Tavallisimmat reppumallit ovat käyttökelpoisia noin viikon, kahden iästä vajaan vuoden ikään (painoraja on usein 10 kilon paikkeilla).

Reput ovat ainakin toistaiseksi kantoliinoja tunnetumpi vaihtoehto ja niiden saatavuus on huomattavasti liinoja parempi. Myös repun käyttö on monen mielestä helppoa ja kätevää. Kantajalle reppu on kuitenkin kunnollista kantoliinaa huonompi ratkaisu, sillä olkaremmien paino osuu kapealle alueelle kantajan harteille ja hyvinkin topatuissa malleissa isomman lapsen kantaminen käy työlääksi. Monissa repuissa vauvan asento on epäergonominen.

Repuissa lasta voi yleensä kantaa kahdessa eri asennossa: aluksi kasvot kantajaan päin ja myöhemmin, kun lapsi jo kannattelee hyvin päätään, kasvot menosuuntaan.

RintareppuRintareppuja on myynnissä monta merkkiä. Ennen rintarepun ostoa kannattaa reppua testata ja sovittaa ainakin pääasiallisille kantajille. Olkahihnojen pitäisi olla leveät ja topatut, ja repussa tulisi olla monipuoliset säädöt. Joissakin halvemmissa repuissa hihnojen säädöt saattavat olla sen verran kehnommat, ettei isokokoinen isä välttämättä voi reppua käyttää. Myös kiinnitysten turvallisuudesta ja saumojen kestävyydestä on varmistuttava.

Tärkeää on tarkastaa vauvan asento repussa ja niskatuen tukevuus. Repun on tuettava vauva tiiviisti kantajan kehoa vasten ja vauvan jalkojen tulisi olla repussa ns. sammakkoasennossa, ei siis roikkua suorina alaspäin. Vauvan painon tulisi jakautua tasaisesti repun alueelle, jolloin vauva alaselkä ei rasitu painosta. Niskatuen on hyvä olla tarpeeksi vakaa ja leveä, niin että pienenkin vauvan pää pysyy turvallisesti pystyssä.

Rintareppua ei tietenkään koskaan saa käyttää ruokaa laittaessa tai muuten vaarallisia esineitä käsitellessä.


TUOTEARVIOT


 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy