Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Vakuutukset
Vaipat
Vaatteet
Tarvikkeet
Vaunut ja kantovälineet
Turvaistuimet

Tuotearviot


Perhe-elämää
   

Parhaat linkit
 

 

 

 

Kolmipyöräiset

VaunuissaKolmipyöräiset ovat yleistyneet kaupunkikuvassa viimevuosina hurjaa vauhtia ja ne viehättävät etenkin liikkuvaisia vanhempia. Kolmipyöräiset rattaat ovat ketterinä ja pieneen kokoon taittuvina parhaimmillaan kaupungin vilskeessä, sileillä kaduilla liikkuessa ja autolla kauppojen välit suhaillessa. Kolmipyöräisistä rattaista on myös sisarusmalleja, joissa toinen lapsi istuu edessä, toinen takana.

Kolmipyöräisissä on edessä joko yksi isompi pyörä tai vierekkäin sijoitettu pienempi pyöräpari - takana on kaksi leveämmän akselin päissä olevaa isoa tai keskikokoista pyörää. Etupyörien ja taka-akselin väli on kolmipyöräisissä monesti pidempi kuin nelipyöräisissä. Pitkä väli lisää tasapainoa, mutta voi tuottaa ongelmia piskuisissa vanhojen talojen hisseissä tai julkisissa liikennevälineissä liikkuessa.

Useimmat vanhemmat ovat käytännössä todenneet, että rattaat ovat näppärimmät, jos niiden etupyörä on kääntyvä, mutta lukittavissa tarvittaessa etuasentoonsa. Kaikissa malleissa näin ei ole. Taka-akselinkin leveys saattaa joskus yllättää - osassa malleista se saattaa olla jopa niin leveä, että pikkukaupoissa hyllyjen väleissä puikkelehtimien osoittautuu hankalaksi.

Rattaiden työntämistä ja kääntelyä kannattaa kokeilla jo vaunukaupassa, jotta saa tuntumaa kolmipyöräisten ominaisuuksiin. Kolmella pyörällä kulkevat rattaat ovat monesti nelipyöräisiä kiikkerämmät, joten ne vaativat jonkin verran enemmän valppautta työntäjältään etenkin epätasaisessa maastossa ja liikkuvaisen taaperon kanssa.

Rattaat on hyvä kasata myyjän opastuksella jo kaupassa, ainakin jos pieni koko on yksi ostoperuste. Vain taittamalla rattaat kasaan näkee, miten pieneen tilaan ne lopulta auton takakontissa sopivat. Jos taas rattailla on tarkoituksena kuljettaa perheen ruokaostoksia, on syytä tutustua tarkasti myös tavarakorin kokoon ja painorajoituksiin. Mikäli taas rattaat hankitaan erityisesti lenkkeilyä varten, niissä pitäisi olla kunnolliset käsijarrut.

Ostotilanteessa on järkevää muistaa, että kolmipyöräisiä kaupungilla lykkiessä saattaa joutua kokeilemaan nelipyöräisille menopeleille suunniteltua vaunuluiskaa, liukuportaita tai rattaiden nostamista korkealattiaiseen junaan tai bussiin. Rattaiden vakaa rakenne ja hyvä tasapaino on parasta siis varmistaa huolella ennen ostamista. 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy