Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Perhe-elämää
 

Keittokirja
Lastenjuhlat
Niksit
Perhekyselyt
Vauvan kanssa kaupungilla
Vauvaperheen rahat

Parhaat linkit
   

 

Sirkuspirkeet

Kutsut

Sirkuhenkisissä kutsuissa seikkailevat pellet, leijonat, pallot, sirkusteltat, norsut jne. Kutsuista voi myös leikata vaikkapa sirkusteltan muotoisia. Kutsut voi tehdä käsin tai tietokoneella - pääasia ovat iloiset värit ja hauskat kuvat. Jos ei itse osaa piirtää, hauskoja kuvia voi leikellä vaikka lahjapapereista.

Pukeutuminen

Sirkusjuhlaan pukeudutaan tietenkin aiheenmukaisesti: tervetulleita ovat pellet, taikurit, eläimet, eläintenkesyttäjät, voimamiehet, nuorallatanssijat, tirehtöörit jne.

Pelle

Tarjoilut esim.

 • Jonglöörinporkkanat ja -kurkut (hieman kartiomaisiksi leikatut porkkana- ja kurkkutikut)
 • Voimailijan kukkakaalipainot (kukkakaalia sopivankokoisina paloina)
 • Tulennielijän dippikastike (kevytkermaviiliä ja valmisdippiä tai ripaus paprikaa + omia yrttejä maun mukaan)
 • Taikurinsauvat (suolatikut)
 • Tirehtöörin Erikoinen (lastenbooli)
 • Norsukakut (tee mokkapalojen ohjeella pohjalevyt, leikkaa ne norsun muotoisiksi, päällystä sulalla suklaalla (valkoinenkin käy) tai mokkapalojen omalla kuorrutuksella, koristele nonparelleillä ja sokerikuorrutteella, korvat voi muotoilla ohueksi kaulitusta marsipaanilevystä - mokkapalojen ohjeen löydät esim. Vaahtokylvystä tai SoneraPlazalta)

Ohjelma

Ohjelmaksi käyvät kaikki sirkusmaiset temput:

 • Nuorallakävely (taiteilu lattialle suoristettua hyppynarua pitkin)
 • Leijonanäytös (hyppiminen hularenkaan läpi)
 • Ilmapallojonglööraus
 • Pellen pallonpoksautus (kuka poksauttaa ilmapallon nopeimmin istumalla tai tallaamalla sen päälle - apuvälineet ovat kiellettyjä)
 • Sirkushevosen hännänkiinnitys (vanha aasinhäntäleikki)

Ja onginnan tilalta järjestetään tietysti "Hatustaveto"...

...jota varten askarrullaan mustasta kartongista taikurin hattu.

Leikkaa ensin sylinteriosaa varten isosta kartongista 52x25 cm kokoinen pala. Leikkaa sitten lierikappale - eli halkaisijaltaan n. 20 cm leveä ympyrä.

Taikurinhatun kaavat

Leikkaa lieripalan sisään halkaisijaltaan 6 cm leveä aukko ja aukosta ulkoreunoihin päin säteittäisiä n. 5 cm leveitä hapsuja. Taita lopuksi hapsut niin, että lierin sisänreunan halkaisijaksi jää 16 cm (hapsuja ei siis lasketa).

Hapsuta myös sylinteriin tarkoitetun kartogin toinen pitkä sivu. Voit vahvistaa hattua tarvittaessa liimaamalla suorakaidekappaleen ehjään osaan tässä vaiheessa 52 x 20 cm palan tukevaa kartonkia. Taivuta kartonki sylinteriksi (vahvikekartonki sisäpuolelle) ja nido tai liimaa se sivulta kiinni. Saumanvaraa on 2 cm. Taita hapsut ulospäin alustaan liimaamista varten. Asettele lieri sylinterin ehjään päähän ja liimaa lierin taivutetut hapsut sylinterin sisäpuolelle.

Leikkaa paksuun, suurehkoon pahviin hieman hatun läpimittaa pienempi aukko (halkaisija n. 15 cm) ja peitä pahvi tummalla kertakäyttöpöytäliinalla, johon niin ikään olet leikannut aukon hattua varten. Liimaa koottu silinterihattu hapsuistaan (ts. lieri ylöspäin) pahviin. Pujota hapsut liinan alle ennen liimausta. Asettele lopuksi koko komeus alustalle, jossa ei ole kiinteää kantta ja jonka alle pääsee ainakin yhdeltä sivulta. Tähän käy esim. pieni kulmikas sohvapöytä kyljellään, suuri tukeva pahvilaatikko, josta yksi kylki leikattu osittain auki, kaksi pientä jakkaraa erillään toisistaan jne. Pöytäliinan on tarkoitus peittää viritys etupuolelta maahan asti, joten pöytäliinaan leikattavan aukon kohta kannattaa tarkastaa heti aluksi.

Telineen rakenne

Asettele hattu telineineen oviaukkoon niin, että huoneen sisäpuolelta pääsee pujottamaan tavaroita telineen alta hatun sisään mutta ulkopuolelle jää näkyviin vain hattu ja pöytäliina. Oviaukon yläpuolelle jäävän tilan voit peittää vaikka ripustamalla lakanan hatun takse.

Ennen kun hatustaveto alkaa, joku aikuinen asettuu huoneeseen lahjojen kanssa. "Onkijat" käyvät kukin vuorollaan hatun äärellä lausumassa taikasanat ja pistämässä kätensä hattuun. Piilossa oleva aikuinen ojentaa aarrepussukan kerrallaan alakautta hatun sisään. Jos temppua haluaa hioa arvoituksellisemmaksi, pussukan voi ojentaa myös tummalla tarjottimella tms. jotta uteliaat lapset eivät kurkkiessaan näe ojentajan kättä.

(Taikurinhatun ohjeita saa vapaasti soveltaa ja lainata omaan käyttöön, mutta ei kopioida ja julkaista muualla ilman lupaa.)


Juhlateemoja:

Sirkuspirskeet
Kuninkaalliset kemut
Urheilukarkelot (tulossa myöhemmin)
Viidakkojuhlat (tulossa myöhemmin)


 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy