Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Perhe-elämää
 

Keittokirja
Lastenjuhlat
Niksit
Perhekyselyt
Vauvan kanssa kaupungilla
Vauvaperheen rahat

Parhaat linkit
   

 

Asioilla

Kello oli jo melkein kaksi, kun viimein pääsimme Rikhardinkadun kirjastolle. Kirjaston pääovista ei vaunuilla pääse sisään, sillä oven takana odottavat jyrkät portaat kirjaston ensimmäiseen kerrokseen. Vaunukansalaiset ja pyörätuolilla kulkevat ohjataankin pääovelta Korkeavuorenkadulla olevalle portille, sieltä varjoisalle sisäpihalle ja tummanpuhuvalle ovelle. Valkoinen A4 ovessa kuitenkin varmistaa, että paikka on oikea: "Tervetuloa kirjastoon. Paina summeria. Odota hetki. Vahtimestari tulee avaamaan."

Painoimme summeria ja melkein samantien ovi aukesi. Avaaja ei kuitenkaan ollut vahtimestari, vaan taolle lähtevä kirjastonhoitaja, joka kuitenkin ystävällisesti päästi meidät ovesta sisään. Astuimme varastomaiseen kellaritilaan, jonka toisella laidalla oli hissin ovi. Katsellessamme ympärillemme huoneeseen ilmestyikin vahtimestari, joka näytti varmuudeksi meille vielä hissin ja katosi sitten matkoihinsa. Ahtauduimme hissiin ja ajoimme seuraavaan kerrokseen.

Kirjastossa liikkuminen vaunujen kanssa sujui kohtalaisesti. Käytävät olivat paikoitellen ahtaita, mutta pääsimme sinne, minne halusimmekin. Kerroksesta toiseen kirjastossa pääsee kätevästi yleisöhissillä, poistuessa on tosin pyydettävä taas apua, alakerran varastoon pääsee nimittäin vain avaimilla.

Lainakirjat palautettuaan ja uudet lainattuaan Arja olikin valmis jatkamaan matkaa. Päätimme käväistä saman tien kirjaston lähellä sijaitsevassa HPY:n myymälässä lunastamassa uudet puhelinluettelot. Myymälän ovelle johtivat lyhyet portaat, mutta viereen oli rakennettu kätevä ja riittävän leveä luiska, jota pitkin vaunutkin sai helposti lykittyä ylätasanteelle. Ylös päästyämme huomasimme iloksemme, että liikkeen ovet avautuivat automaattisesti ja pääsimme varsin helposti sisään. Myymälä oli sisältäkin tilava, eikä vaunujen kanssa ainakaan näin rauhalliseen aikaan ollut lainkaan hankaluuksia liikkua. Vesa äkkäsi myös hetimiten nurkassa nököttävän keinuhevosen, jonka selkään kapusi kiikkumaan. Saaran ikäisille ei leluja ollut tarjolla, mutta tyttö viihtyi nopean asioinnin ajan muutenkin kiltisti vaunuissaan.

Edellinen sivuKaupunkitarinan alkuunSeuraava sivu 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy