Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Perhe-elämää
 

Keittokirja
Lastenjuhlat
Niksit
Perhekyselyt
Vauvan kanssa kaupungilla
Vauvaperheen rahat

Parhaat linkit
   

 

Kauppakeskus Iso Omena, Espoo

Kulkeminen

 

Arvio/kommentti:

Lisähuomio:

Kerroksesta toiseen pääsy

Hissillä tai liukuluiskaa pitkin

Odotusaika hetki

Tila ja liikkuminen

Liikuminen vaunujen kanssa helppoa

-

Ovet

Automaattisesti aukeavat

-

Huomioita liikkumisesta:

Isossa Omenassa on lukuisia liikeitä, joissa kaikissa ei mahdu kulkemaan rattaiden tai vaunujen kanssa. "Katukäytävät" ovat leveät, joten yleensä liikkeiden tarkastelu onnistuu. Ostosten tekemiseen pienemmissä putiikeissa saattaa tarvita lapselle hoitoapua.

Liikekeskuksessa on myös kirjasto ja kaupungin yhteispalvelupiste. Näissä molemmissa asioiden hoitaminen ja liikkuminen vaunuilla tai rattailla onnistuu. Kirjastossa automaattiset palautus- ja lainaus pisteet sekä seisomakorkeudelle asetetut atk-päätteet ovat hyvät ja käytännölliset. Lehtien lukusalin ovet ovat hieman hankalat kulkea yksin vaunujen/rattaiden kanssa. Niistäkin selviää.

Vauvanhoito

 

Arvio/kommentti:

Lisähuomio:

Vaipanvaihtotila

Lastenhoitotila

Tilavuus 1/5
Siisteys 3/5

Imetys

Imetykseen tila

Imetystä varten tuoli

Vauvanruoka

Ruokien lämmitys onnistuu hoitohuonessa.

Ruokia on myytävänä kauppakeskuksen ruokakaupoissa.

Syöttäminen

Syöttötuoleja ei hoitohuoneessa ole.

Syöttäminen onnistuu kauppakeskuksen ravintoiloissa.

Leikkitila

Valvottu leikkitila, ei ikärajaa

Tilavuus 5/5
Siisteys 5/5
Varusteet 5/5
Hoitajien ammattitaito 5/5

Huomioita vauvanhoitomahdollisuuksista:

Arvio koski liikekeskuksen WC-käytävällä olevaa lastenhoitohuonetta, joka käsittää kaksi pientä WC:n kokoista tilaa. Ensimmäisessä on mikroaaltouuni, pieni pöytä ja kaksi tuolia sekä yksi hoitotaso. Perimmäisessä huoneessa on WC-pönttö, pesuallas sekä hoitopöytänä käytettävä taso. Seinät ovat jostakin syystä hyvin tummat ja yleisilme aika ankea. Lisäksi sellaisinä päivinä, jolloin liikekeskuksessa on kymmeniä tuhansia asiakkaita, nämä kaksi pientä huonetta ovat aivan liian vähän. Niihin ei mahdu yksiäkään rattaita/vaunuja sovinnolla. WC-tiloihin vievällä käytävällä ei myöskään ole varsinaista tilaa vaunujen/rattaiden säilytykseen, mutta pakkohan ne on sinne jättää.

Liikekeskuksen kahdesta suuresta tavaratalosta City -Marketissa on lastentavaraosaston kupeessa pieni hoitohuone, jossa mahtuu hoitamaan yhden lapsen kerrallaan. Ihan ok.

Syöttäminen onnistuu myös liikekeskuksen lukuisissa kahviloissa, joissa lapsiasiakkaat on otettu hyvin huomioon: syöttötuoleja on lukuisia ja rattaille on tilaa. Liikekeskuksen ravintoloissa (Boom -ravintolasta ei ole kokemusta) sen sijaan ongelmana on palvelun kesto. Esim. Chicos'ssa olemme olleet pari kertaa ja 1,5 vuotias Osku on joka kerta saanut odottaa annostaan ajan, jossa aikuisenkin kärsivällisyys on koetteilla. Odotusaika koskee myös juomia, mikä on rasittavaa.

Yleisarvosana: 4/5

Kiitokset:

"Pääsisäänkäyntien automaattiset ovet ja portaattomat kulut ovat hyvät. Portaattomat liukuportaat marketteihin ja parkkihalliin on tehty ostoskärryjä ajatellen, mutta helpottaa muitakin pyörillä kulkevia. Hissit ovat tilavat ja hyvin saavutettavissa. "Katukäytävien" leveys ja valoisuus on miellyttävää. Käytävillä on mukavasti istahduspaikkoja."

"Leikkitilassa todella leikittiin lasten kanssa ja hoitohuone oli
viihtyisä ja hyvin varustettu. Vain syöttötuoli puuttui, mutta sanoivat, että on tulossa. Sinne voi jättää vauvan nukkumaan - soittavat kun vauva herää jos on itkuinen.
Leikkimään pääsee kaikenikäiset, ei varsinaista ikärajaa!!!
Tilat ovat avarat ja iloiset, isommille lapsille on oma tila,
Kannattaa todella tutustua!"

Moitteet:

Yleisten WC-tilojen ahtaus ja niihin vievän pitkän käytävän kapeus. Yeisen lastenhoitotilan ahtaus on hyvä tietää etukäteen - liikekeskuksessa ostosten tekeminen ja asioiden hoitaminen vie kuitenkin yleensä yhden syöttövälin!

Kortin tiedot lähetti Marika P. ja niitä hieman täydensivät Inkku ja Riikka. 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy